Пригответе си форма за торта с падащ ринг с диаметър около 23см.
Смесете желатина с водата в малка купичка или чашка и разбъркайте. Оставете да набъбне.
През това време пригответе крема, като смесите съдържанието на пакетчето Специален пудинг със захарта и разбъркайте. Постепенно прибавете част от студеното мляко при сухата смес и разбъркайте добре, за да не останат шупли. Долейте останалото мляко, след като сте се уверили, че сместа е идеално гладка.
Сложете на умерен огън на котлон, докато заври. Бъркайте непрекъснато в продължение на 5 минути. След това свалете от огъня и оставете настрана леко да изстине.
Изсипете набъбналия желатин към топлия (!!!) крем. Разбъркайте добре и покрийте плътно крема със свежо фолио, за да не хваща коричка. Оставете на студено, докато приготвите сметаната.
БЕЛЕЖКА: Кремът НЕ трябва да е горещ, когато прибавяте желатина!
Разбийте до меки връхчета сладкарската сметана. Когато кремът е изстинал, внимателно го прибавете към разбитата сладкарска сметана с помощта на сладкарска шпатула.
Изрежете единия край на бишкотите, за да може по-лесно да ги подредите в тавата. Към изрязаните парченца бишкоти начупете и бисквитите. След това изсипете начупените бисквити при крема и разбъркайте добре. Прехвърлете крема с бисквити във формата за торта, в която сте подредили предварително бишкотите покрая и заравнете отгоре. Приберете тортата в хладилник за 2 часа ИЛИ във фризер за 40 минути, докато стегне.
Когато сте се уверили, че тортата е стегнала достатъчно, започнете с приготвянето на желето от манго.
Разбъркайте добре желатина и водата и оставете настрана, за да набъбне.
Разбийте мангото в блендер. Прибавете захарта и ванилията. Разтворете желатина на водна баня и го изсипете при мангото. Разбъркайте добре и изсипете върху тортата. Приберете я отново в хладилник за една нощ.
Декорирайте преди сервиране със свежо манго, малини или други плодове по ваш избор.
Тази рецепта споделя с нас Елица Сърбева от кулинарния блог Cake and Pancake.
Свързани рецепти
Торти
Торти