В блендер или кухненски робот смесете за кратко всички съставки в посочения ред. Разточете тестото между два листа хартия за печене на кора с размери 20х20 см и оставете в хладилника за 30 минути.
Загрейте предварително фурната до 170℃ на долен и горен нагревател или на 150℃ с вентилатор и печете 20 минути. Извадете от фурната, отстранете горния лист хартия за печене и оставете основата да се охлади напълно.
В малък съд кипнете сметаната и ситно нарязаната мащерка, намалете температурата и оставете да къкри 1-2 минути. Отстранете от котлона, похлупете съда и оставете настрани за 20-30 минути. Накиснете желатина в студената вода за 5-10 минути.
В съд за варене смесете съдържанието на пакетчето пудинг и 80 г захар и добавете постепенно млякото, като разбърквате непрекъснато. Оставете сместа да заври, намалете температурата на средно ниска и варете около 3 минути при непрекъснато бъркане.
В голяма купа разбийте с миксер на средна скорост крема сиренето и меда до гладък крем. В блендер или кухненски робот пюрирайте крушите, джинджифила и прясно изцедения сок от лимон и лайм. Загрейте отново сметаната до кипване, прецедете в средно голяма купа и оставете да се охлади за около 1 минута.
Добавете накиснатия желатин, разбъркайте до пълното му разтваряне и оставете леко да се охлади. Добавете пюрето от круши и сметаната с желатина към крема сиренето и разбийте с миксер на ниска скорост до гладък крем.
Покрийте дъното и стените на квадратна форма с размери 20х20 см с хартия за печене. Поставете охладената основа на дъното, като преди това можете да изрежете ръбчетата, ако е необходимо. Добавете чийз крема и заравнете. Покрийте със свежо фолио и оставете в хладилника за поне 6-8 часа.
В малък съд смесете меда и лимона и рабъркайте добре. Потопете измитите и подсушени стръкчета мащерка, покрийте съда със свежо фолио и оставете в хладилника, докато стяга чийзкейкът.
Разтопете на водна баня белия шоколад и нанесете с шпатула или широк кухненски нож тънък слой върху добре измито и подсушено опаковъчно фолио на балончета или хартия за печене, ако не разполагате с фолио.
Оставете да се охлади и съхранявайте, както е с фолиото в хладилника. Нарежете крушите на кубчета с рамери 5х5 мм и смесете с предварително фино настърган джинджифил и прясно изцедения лимонов сок. Покрийте със свежо фолио и съхранявайте в хладилника.
След като чийзкейкът е вече готов, извадете с помощта на хартията за печене от формата и нарежете на 10-12 правоъгълни парчета. Освободете внимателно върху хартия за печене белия шоколад от опаковъчното фолио, който ще изглежда като пчелна пита - и нарежете или начупете на парчета, колкото са и парчетата на чийзкейка.
Преди да поднесете, гарнирайте с оформен като пчелна пита бял шоколад, овкусени с лимон и джинджифил круши, меден сос с лимон и мащерка и прясно настъргана кора от лайм.
По избор, можете да поръсите леко с допълнителна доза мед.
Последвайте Мина Ангелова от кулинарния блог Angellove's Cooking за още оригинални и вкусни десерти. Десерти с невероятно въображение може да откриете и в профилите на Мина в Instagram и Facebook.
Свързани рецепти
Печене
Печене
Печене