Flag

Торта Роял

about 12 парчета (/парченца)
Средно ниво на сложност
60
Вкусна торта със сливи и нежен пудинг
Състав
Приготвяне
Picture -
Picture -
МОЛЯ, ОЦЕНЕТЕ ТАЗИ РЕЦЕПТА
Как ви се стори тази рецепта??

Свързани рецепти

Свързани рецепти

Последвайте Dr. Oetker
Picture - Hero image

Състав

Кексово тесто
60 гпшенично брашно
100 гзахар
1 пак.ванилена захар Dr.Oetker
3 гсол
1 бр.яйца
150 гкраве масло
Покритие
50 гкраве масло
50 гзахар
100 гбадеми филирани
1 бр.яйца
Пълнеж
3 с.л.мус от сливи
800 гсини сливи (или отцедени от компот)
2 бр.яйца
100 гзахар
1 пак.Oригинален пудинг ванилия Dr.Oetker
1 ч.л.канела на прах
500 гизвара (20% мазнини)
Picture - ванилена захар Dr.Oetker
Picture - Oригинален пудинг ванилия Dr.Oetker
1

Тесто за кекс

В купа пресейте брашното, бакпулвера и царевичното нишесте. Добавете останалите продукти и разбийте всичко с миксер първо на ниската, а след това на висока скорост до получаването на гладко тесто. Разстелете сместа в застлана с хартия за печене форма за торта и печете в долната половина на предварително загрята фурна на горен и долен нагревател 180°C или горещ въздух 160°C около 41 мин.


След изпичане отделете печивото от стените и свалете ринга. Обърнете готовия блат върху застлана с хартия за печене кухненска скара и оставете да се охлади.


Почистете охладената форма за печене и намаслете долната част на формата.

2

Маслено тесто

Смесете всички продукти и разбъркайте с миксер първо на най-ниската, а после на най-високата степен до получаването на гладко тесто. Разточете половината тесто и го разстелете върху дъното на формата за печенеи поставете ринга отгоре. Останалото тесто оформете на руло и поставете по страните на ринга като притиснете, така че да не е по-високо 4 см. Намажете повърхността на сладкиша с муса от сливи и сложете вече изпечения блат отгоре.

3

Покритие

Разтопетемаслото в тенджера. Добаветезахартаи разбъркайте, докато се разтопи. Добавете бадемите и оставете сместа да се охлади. Накрая разбъркайте яйцето.

4

Пълнеж

Измийтесливите, ако са пресниили отцедете добре, ако са от компот. Нарежете ги на половина и ги наредете върху масления блат. Разбийте яйцата със захарта. Към тях добавете пудинга, канелата и изварата. Разпределете сместа равномерно върху сливите, така че да ги покрие добре. Полейте с яйченото покритие със филирани бадеми. Печете в долната половина на предварително загрята фурна на горен и долен нагревател 180°C или горещ въздух 160°C около 55 мин.


След изпичане оставете печивото в изключена печка около 10 мин. След това извадете и оставете да се охладивърху кухненска скара.