Flag

Златен конфитюр с шампанско

about 8 буркана ((200 мл))
Леснa
20
Свежа комбинация от сладки плодове. За баланс пенливо вино
Състав
Приготвяне
Picture -
Picture -
МОЛЯ, ОЦЕНЕТЕ ТАЗИ РЕЦЕПТА
Как ви се стори тази рецепта??

Свързани рецепти

Свързани рецепти

Последвайте Dr. Oetker
Picture - Hero image

Състав

Продукти
700 гкайсии
700 гнектарини
200 млшампанско
2 пак.Гелфикс Екстра 2:1 Dr.Oetker
1 кгзахар
1 пак.лимонена киселина Dr.Oetker
Picture - Гелфикс Екстра 2:1 Dr.Oetker
Picture - лимонена киселина Dr.Oetker

Приготвяне

Измийте и почистете плодовете от костилките и дръжките. По желание обелете кожата на нектарините. Нарежете ги на кубчета и претеглете точно 700 гот всеки плод.


Смесете плодовете и шампанското в подходящ съд за варене. Смесете съдържанието на двете пакетчета Гелфикс Екстра с 4 с.л. захар и го объркайте добре в плодовата смес. Сложете сместа да заври на висока температура като разбърквате непрекъснато. След завиране прибавете останалата захар и лимонената киселина и разбъркайте добре. След като отново кипне, конфитюрът трябва да ври още около 3-5 мин. при непрекъснато бъркане. По желание може да отстраните пяната.


Свалете конфитюра от огъня и веднага го разпределете в предварително измитите и подсушени бурканчета. Затворете добре бурканчетата, обърнете ги с капачката надолу и ги оставете така около 5 мин.