“Бисквитки” на уебсайта на Dr.Oetker

Този уеб сайт поставя "бисквитки" на вашите компютърни устройства, за да подобри работата на сайта и да помогне на нас и нашите партньори да разберем как използвате нашия сайт. По-нататъшното използване на този сайт (чрез кликване, навигация, превъртане) или премахване на тoва съобщение за "бисквитки" се счита за съгласие за прилагането и използването на "бисквитки". За повече информация относно "бисквитките" и как да ги изтриете, моля запознайте се с нашата политика за поверителност.

Златен конфитюр с шампанско

Свежа комбинация от сладки плодове. За баланс пенливо вино

about 8 буркана ((200 мл))

Easy 20 Minutes

Съставки

Съставки

за рецептата  Златен конфитюр с шампанско

Продукти:

700 г кайсии
700 г нектарини
200 мл шампанско
2 пак. Гелфикс Екстра 2:1 Dr.Oetker
1 кг захар
1 пак. лимонена киселина Dr.Oetker

preparation

Приготвяне

Приготвяне

Измийте и почистете плодовете от костилките и дръжките. По желание обелете кожата на нектарините. Нарежете ги на кубчета и претеглете точно 700 гот всеки плод.

Смесете плодовете и шампанското в подходящ съд за варене. Смесете съдържанието на двете пакетчета Гелфикс Екстра с 4 с.л. захар и го объркайте добре в плодовата смес. Сложете сместа да заври на висока температура като разбърквате непрекъснато. След завиране прибавете останалата захар и лимонената киселина и разбъркайте добре. След като отново кипне, конфитюрът трябва да ври още около 3-5 мин. при непрекъснато бъркане. По желание може да отстраните пяната.

Свалете конфитюра от огъня и веднага го разпределете в предварително измитите и подсушени бурканчета. Затворете добре бурканчетата, обърнете ги с капачката надолу и ги оставете така около 5 мин.