Flag

Желе от бъз, ябълка и парченца праскови

5 буркана ((200 мл))
Леснa
40
Ароматно желе за закуска или за моментите, в които ви се хапва нещо сладко
Състав
Приготвяне
Picture -
Picture -
МОЛЯ, ОЦЕНЕТЕ ТАЗИ РЕЦЕПТА
Как ви се стори тази рецепта??

Свързани рецепти

Свързани рецепти

Последвайте Dr. Oetker
Picture - Hero image

Състав

Продукти
250 гпраскови
450 млсок от ябълки
300 млсироп от бъз
1 кгзахар
1 пак.Гелфикс Екстра 2:1 Dr.Oetker
1 пак.лимонена киселина Dr.Oetker
1 пак.консервант Dr.Oetker
Picture - Гелфикс Екстра 2:1 Dr.Oetker
Picture - лимонена киселина Dr.Oetker
Picture - консервант Dr.Oetker
1

Приготвяне

Сложете прасковите във вода, и обелете кожата, нарежете ги на малки и претеглете 250 г.

2

Смесете плодовете със сиропа от бъз и ябълковия сок в подходящ съд за варене. Смесете 2 с.л. захар със съдържанието на пакетчето Гелфикс Екстра 2:1 и ги добавете към плодовата смес. Сложете сместа да заври при средна температура при непрекъснато разбъркване. След като заври, прибавете останалата захар и лимонената киселина и разбъркайте добре. Конфитюрът трябва да ври около 3-5 мин при непрекъснато бъркане. По желание отстранете пяната. Разбъркайте лимонената киселина в сместа и оставете да ври още една минута.

3

Свалете конфитюра от котлона и веднага го разпределете в предварително измитите и подсушени бурканчета. Затворете бурканчетата, ги обърнете с капачката надолу. Оставете ги така за 5 мин. Съхранявайте на тъмно и хладно място.

4

Сироп от бъз

Накиснете 20 стръкчета бъз в студена вода (не под течаща вода). След това оставете да се отцедят върху домакинска хартия. Отрежете стъблата на стръкчетата бъз. В подходящ съд за варене налейте 750 мл водата и добавете стръкчетата бъз и 500 г захар. Оставете да ври около 2 мин след кипване. Свалете котлона и към сиропа добавете лимонената киселина и консерванта. Поставете клонките бъз в огнеупорен съд с добро затваряне с обем около 2 л и долейте захарния сироп. Затворете добре съда и оставете сиропа за 5 дни на тъмно и хладно място (най-добре в хладилник). Поставете домакинска хартия в цедка и прецедете сиропа