Flag

Ягодов конфитюр с парченца банани

about 10 буркана ((200 мл))
Леснa
20
Оригинална комбинация от аромати и вкусове
Състав
Приготвяне
Съвет за рецептата
За да проверите, дали конфитюрът ще се желира достатъчно, изсипете 1-2 ч.л. върху охладена чинийка. Ако се желира след като изстине, значи цялата смес ще се желира. Ако желаете по-желиран конфитюр, добавете едно пакетче лимонена киселина в горещия конфитюр.
Picture -
Picture -
МОЛЯ, ОЦЕНЕТЕ ТАЗИ РЕЦЕПТА
Как ви се стори тази рецепта??

Свързани рецепти

Свързани рецепти

Последвайте Dr. Oetker
Picture - Hero image

Състав

Продукти
750 гягоди (почистени)
250 гбанани (обелени)
1 пак.Гелфикс Класик 1:1 Dr.Oetker
1 пак.лимонена киселина Dr.Oetker
1,15 кгзахар
Picture - Гелфикс Класик 1:1 Dr.Oetker
Picture - лимонена киселина Dr.Oetker
1

Приготвяне

Измийте ягодите, махнете листенцата, нарежете ги на дребни парченца и претеглете 750 г. Обелете бананите, нарежете ги на дребно и претеглете 250 г.


Смесете ягодите, бананите и лимонената киселина в подходящ за варене съд. Разбъркайте 2 с.л. захар със съдържанието на пакетчетето Гелфикс Класик 1:1 и ги прибавете към плодовата смес. Сложете конфитюра да заври на висока температура, като разбърквате непрекъснато. След завиране, прибавете останалата захар и разбъркайте добре. Конфитюрът трява да ври около 3-5 минути при непрекъснато бъркане. По желание може да отстраните пяната. Свалете конфитюра от огъня и веднага го разсипете в предварително измитите и подсушени бурканчета. Затворете бурканчетата, обърнете ги с капачките надолу и ги оставете така около 5 минути.

Съвет за рецептата

  • За да проверите, дали конфитюрът ще се желира достатъчно, изсипете 1-2 ч.л. върху охладена чинийка. Ако се желира след като изстине, значи цялата смес ще се желира. Ако желаете по-желиран конфитюр, добавете едно пакетче лимонена киселина в горещия конфитюр.