Измийте гроздето и го оставете да се отцеди от водата. Накъсайте зърната от чепката, разрежете ги на половинки и претеглете 600 г.Смесете гроздето, шампанското и лимонената киселина в подходящ за варене съд. Смесете 2 с.л. захар със съдържанието на пакетчето Гелфикс Класик 1:1 и ги прибавете към плодовата смес. Сложете сместа да заври на силен огън, като разбърквате непрекъснато. След като сместа заври, прибавете останалата захар и разбъркайте добре. Конфитюрът трябва да ври точно 1 минута при непрекъснато бъркане. По желание можете да отстраните пяната. Отстранете конфитюра от огъня и веднага го разсипете в предварително измитите и подсушени бурканчета. Затворете бурканчетата, обърнете ги с капачката надолу и ги оставете така около 5 минути.
Свързани рецепти
Консервиране
Консервиране
Консервиране