“Бисквитки” на уебсайта на Dr.Oetker

Този уеб сайт поставя "бисквитки" на вашите компютърни устройства, за да подобри работата на сайта и да помогне на нас и нашите партньори да разберем как използвате нашия сайт. По-нататъшното използване на този сайт (чрез кликване, навигация, превъртане) или премахване на тoва съобщение за "бисквитки" се счита за съгласие за прилагането и използването на "бисквитки". За повече информация относно "бисквитките" и как да ги изтриете, моля запознайте се с нашата политика за поверителност.

Ягодов конфитюр

Свеж ягодов конфитюр

5 - 6 буркана ((250 мл))

Easy 20 Minutes

Съставки

Съставки

за рецептата  Ягодов конфитюр

Продукти:

1000 г ягоди
500 г захар
1 пак. Гелфикс Екстра 2:1 Dr.Oetker

preparation

Приготвяне

1

Приготвяне

Почистете и измийте ягодите. В подходящ съд за варене ги пасирайте. Смесете 2 с.л. захар със съдържанието на пакетчето Гелфикс Екстра 2:1 и ги прибавете към плодовата смескато разбъркате много добре. Сложете сместа да заври при средна температура, като разбърквате непрекъснато. След като сместа заври, прибавете останалата захар. След като отново кипне, конфитюрът трябва да ври още около 3-5 мин при непрекъснато бъркане.По желание можете да отстраните пяната. Отстранете конфитюра от огъня и веднага го разпределете в предварително измитите и подсушени бурканчета.Затворете бурканчетата, обърнете ги с капачката надолу за около 5 мин.