“Бисквитки” на уебсайта на Dr.Oetker

Този уеб сайт поставя "бисквитки" на вашите компютърни устройства, за да подобри работата на сайта и да помогне на нас и нашите партньори да разберем как използвате нашия сайт. По-нататъшното използване на този сайт (чрез кликване, навигация, превъртане) или премахване на тoва съобщение за "бисквитки" се счита за съгласие за прилагането и използването на "бисквитки". За повече информация относно "бисквитките" и как да ги изтриете, моля запознайте се с нашата политика за поверителност.

Ябълково желе с лимон

Направете си домашно витаминозно желе от ябълки и лимон

about 5 - 6 буркана ((250 мл))

Easy 20 Minutes

Съставки

Съставки

за рецептата  Ябълково желе с лимон

Продукти:

800 мл сок (прясно изстискан ябълков (около 1600 – 1800 г ябълки))
200 мл сок (прясно изстискан лимонов (8-10 бр. лимони))
1 бр. лимони (настъргана кора)
1 кг захар
2 пак. ванилена захар Dr.Oetker
1 пак. Гелфикс Екстра 2:1 Dr.Oetker

preparation

Приготвяне

1

Приготвяне

Смесете ябълковия, лимоновия сок и настърганата кора в подходящ за варене съд. Смесете 2 с.л. захар със съдържанието на пакетчето Гелфикс Класик 1:1 и ги прибавете към плодовия сок.

Сложете сместа да заври при висока температура, като разбърквате непрекъснато. След завиране прибавете останалата захар и ванилената захар и разбъркайте добре. Желето трябва да ври около 3 мин. при непрекъснато бъркане. По желание може да отстраните пяната.

Свалете желето от огъня и веднага го разпределете в предварително измитите и подсушени бурканчета. Затворете добре бурканчетата, обърнете ги с капачката надолу и ги оставете около 5 мин.