“Бисквитки” на уебсайта на Dr.Oetker

Този уеб сайт поставя "бисквитки" на вашите компютърни устройства, за да подобри работата на сайта и да помогне на нас и нашите партньори да разберем как използвате нашия сайт. По-нататъшното използване на този сайт (чрез кликване, навигация, превъртане) или премахване на тoва съобщение за "бисквитки" се счита за съгласие за прилагането и използването на "бисквитки". За повече информация относно "бисквитките" и как да ги изтриете, моля запознайте се с нашата политика за поверителност.

Ябълков сладкиш с ванилов крем

Рецепта от блог Вкусното ми Хоби със Страст и Любов

12 парчета (/парченца)

Easy 60 Minutes

Съставки

Съставки

за рецептата  Ябълков сладкиш с ванилов крем

За блата:

250 г многолистно тесто (бутер)
3 бр. ябълки сладко-кисели
1 бр. жълтъци
1 ч.л. прясно мляко
1 ч.л. кафява захар (за поръсване)

За крема:

1 пак. Специален пудинг за бисквитена торта ванилия
1 л. прясно мляко
130 г захар

preparation

Приготвяне

Приготвяне

 Обелете и срежете ябълките на половини. Почистете от семената и дръжките. Нарежете ябълките на филийки.
 
Включете фурната на 200°С
 
Намажете добре с масло форма за тарт или друга с висок борд и диаметър 24 см.
 
Постелете и оформете добре тестото по дъното и стените на формата. Набодете навсякъде тестото с вилица. Подредете ябълките върху тестото. Намажете ги по повърхността с разбития жълтък с прясно мляко и поръсете със кафявата захар.
 
Поставете тестото с ябълките във фурната и печете 25 минути, докато леко започне да порозовява тестото. Извадете го и намажете ръбовете на тестото с останалия разбит жълтък и върнете във фурната за още 10 минути, докато хубаво се зачерви. След това извадете тестото от фурната и го оставте да се охлади за 5 минути. Извадете го от формата,  като си помогнете с голяма чиния, в която да обърнете и след това обратно обърнете в поднос за сервиране. Оставете да се охлади.
 
Сварете крема с млякото и захарта 5 мин при непрекъснато бъркане, според указанието на опаковката. Изсипете още топлия готовия крем при ябълките и рапределете равномерно навсякъде. Оставете сладкиша да изтине напълно, преди го разрежете и сервирате.