Flag

Средиземноморски мъфини с домати и моцарела

about 12 мъфини (/кексчета)
Леснa
40
Ако обичате домати, моцарела и босилек, не пропускайте да опитате тези мъфини – бързи за приготвяне и невероятно вкусни
Състав
Приготвяне
Съвет за рецептата
Може да замразите изпечените мъфините, за да ги хапвате в продължение на седмицата. Нужни са им само няколко минути във фурната.
Съвет за рецептата
Може да използвате заквасената сметана и като дип за мъфините. 
Picture -
Picture -
МОЛЯ, ОЦЕНЕТЕ ТАЗИ РЕЦЕПТА
Как ви се стори тази рецепта??

Свързани рецепти

Свързани рецепти

Последвайте Dr. Oetker
Picture - Hero image

Състав

За тестото
125 гмоцарела
75 гсушени домати
250 гпшенично брашно тип 405
3 ч.л.бакпулвер Dr.Oetker равни
0,5 ч.л.сол
3 бр.яйца рамер М
125 гзаквасена сметана с подправки*
3 с.л.вода
75 млзехтин
1 с.л.босилек нарязан
Picture - бакпулвер Dr.Oetker равни
1

Предварителна подготовка

Поставете хартиените чашки във формата за мъфини. Отцедете добре моцарелата и доматите и ги нарежете на ситно. Отделете няколко кубчета моцарела за поръсване. Загрейте фурната.

Температура на фурна с горно и долно нагряване: about 180 °C

Температура на фурна с вентилатор: about 160 °C

2

Приготвяне на тестото

Смесете брашното с бакпулвера в купа. Добавете солта, яйцата, заквасената сметана, водата и олиото и разбъркайте всичко с бъркалка, за да оформите тесто. Сложете босилека, нарязаните на кубчета моцарела и домати. Разпределете тестото равномерно в хартиените чашки и поръсете с останалите кубчета моцарела. Изпечете мъфините върху решетка във фурната.

Време за печене: about 25 Minutes


Извадете мъфините от формата след 5 минути и ги сервирайте хладки.


Вариант 2 - мъфини със сирене с билки

Пригответе тестото, като използвате брашното, солта, яйцата, заквасената сметана и олиото, но без моцарелата, доматите и босилека. Накрая разбъркайте в тестото 1 равна чаена лъжичка червен пипер на прах, 200 г настърган ементал и 1 супена лъжица замразени билки (магданоз или див лук). Разпределете тестото равномерно в намазнена и набрашнена форма за мъфини (не използвайте хартиени чаши или сиренето ще залепне по тях). Изпечете мъфините по рецептата.

Съвет за рецептата

  • Може да замразите изпечените мъфините, за да ги хапвате в продължение на седмицата. Нужни са им само няколко минути във фурната.
  • Може да използвате заквасената сметана и като дип за мъфините.