“Бисквитки” на уебсайта на Dr.Oetker

Този уеб сайт поставя "бисквитки" на вашите компютърни устройства, за да подобри работата на сайта и да помогне на нас и нашите партньори да разберем как използвате нашия сайт. По-нататъшното използване на този сайт (чрез кликване, навигация, превъртане) или премахване на тoва съобщение за "бисквитки" се счита за съгласие за прилагането и използването на "бисквитки". За повече информация относно "бисквитките" и как да ги изтриете, моля запознайте се с нашата политика за поверителност.

Сладък ароматен хляб с ядки и плодове

Зимен хляб с коледен аромат и вкус

about 20 парчета (/парченца)

40 Minutes

Съставки

Съставки

за рецептата  Сладък ароматен хляб с ядки и плодове

Пълнеж от плодове и ядки:

100 г ябълки (сушени)
100 г лешници (цели)
100 г половинки орехови ядки
100 г сушени червени боровинки
75 мл ром

Тесто със суха мая за печене:

175 мл прясно мляко
150 г масло
400 г брашно
1 пак. суха мая Dr.Oetker
50 г захар
50 г меласа от захарна тръстика (кленов сироп)
1 бр. яйца
0,5 ч.л. сол
1 ч.л. смлян анасон
1 ч.л. канела на прах

Допълнително:

50 г масло
2 пак. бурбонска ванилова захар Dr.Oetker

preparation

Приготвяне

1

Подготовка

Накълцайте ябълките и ги накиснете в рома заедно с ядките и боровинките. Загрейте млякото и разтопете маслото в него.

2

Тесто с мая

Пресейте брашното и разбъркайте сухата мая в него. Добавете останалите продуктиза тестото и налейте млечно-маслената смес. Разбъркайте всичко с миксер (с куки за тесто) за кратко на ниска, след това на висока степен за около 5 мин до получаването на гладко тесто. Покрийте го с чиста кърпа и го оставете на топло да втасва, докато видимо увеличи обема си.

Върху леко набрашнена повърхност разточете ¼ от тестото на квадратна кора с размери 35х35 см.В останалото тесто омесете сместа с ядки, плодове и ром. Накрая оформете руло с дължина 30 см и го завийте върху разточената квадратна кора (фиг.1 и 2).

Поставете тестото в предварително намазнената тава и оставете отново да втаса на топло, докато видимо увеличи обема си. След това с остър нож направете разрез с дълбочина 1 см върху горната част на хляба. Печете в долната част на предварително загрята фурна около 40 минути на горен и долен нагревател на 200°C или на горещ въздух на 180°C.

След изпичане извадете хляба от формата.

3

Разтопете маслото и намажете с него още горещия хляб и поръсете с бурбонската ванилова захар. Оставете да се охлади.

Използвани продукти на Dr.Oetker

кликнете на продукта за повече информация