Flag

Джинджифилова къщичка за Коледа

1 брой (украса)
Средно ниво на сложност
Тази рецепта ни предлага Мина Ангелова от кулинарния блог Angellove's Cooking.
Състав
Приготвяне
Съвет за рецептата
Ако не откривате суха смес за роял айсинг, може да си направите сами такава. Ще са ви необходими:
2 белтъка
500 г фина пудра захар, пресята
1/2 ч.л. есенция ванилия Dr.Oetker 38 мл1/8 ч.л. лимонена киселина

Смесете всички продукти в голяма купа и разбийте с миксер на средно-ниска скорост за 3-4 минути или до плътна бяла консистенция. Ако е необходимо, добавете чаена лъжица по малко от сместа до получаване на желаната консистенция.
Picture -
Picture -
МОЛЯ, ОЦЕНЕТЕ ТАЗИ РЕЦЕПТА
Как ви се стори тази рецепта??

Свързани рецепти

Свързани рецепти

Последвайте Dr. Oetker
Picture - Hero image

Състав

За джинджифиловото тесто
220 гмасло меко, но все още студено
220 гкафява захар
160 гмед
2 бр.яйца
2 ч.л.есенция ванилия Dr.Oetker 38 мл
40 гГустин - фино царевично нишесте Dr.Oetker
2,5 ч.л.канела
2 ч.л.джинджифил
1 малкокарамфил 1/8 ч.л
0,5 ч.л.сол
600 - 650 гбрашно
За глазурата
500 гсуха смес за роял айсинг (белтъчна глазура) + 2 с.л.
60 млвода
Picture - есенция ванилия Dr.Oetker 38 мл

Начин на приготвяне

Загрейте предварително фурната до 190С (170С с вентилатор). Пригответе 2 или 3 плитки тави за печене, в зависимост от големината на формичките за къщичката.

В голяма купа разбийте с миксер на среда скорост маслото и захарта до гладка смес. Остъргайте стените и дъното на купата с шпатула, добавете меда и разбъркайте, докато се смесят. Добавете яйцата, едно по едно, като остъргвате стените на купата и разбийте след всяко добавяне до пълното им усвояване. Добавете есенцията ванилията, царевичното нишесте, канелата, джинджифила, карамфила и солта и разбъркайте на средно-ниска скорост, докато се смесят. Добавете около 2/3 от брашното и разбъркайте на средно-ниска скорост, докато се поеме от сместа.

Добавете на части, малко по малко, останалата част от брашното, докато тестото се оформи на топка и се отделя от стените на купата. Разточете го между два листа хартия за печене кора с дебелина около 1 см и изрежете елементите на къщичката на 1-2 см разстояние. Прехвърлете с помощта на долния лист хартия за печене в плитките тави за печене и печете от 10 до 14 минути, или докато бисквитките стегнат по краищата и са малко по-меки към средата. Извадете ги от фурната и ги оставяме да се охладят напълно върху решетка.

Разбийте роял айсинга - според инструкциите на опаковката. Прехвърлете готовия айсинг в два 2 поша - единият с малък кръгъл накрайник, а другият с голям кръгъл накрайник.
Декорирайте изстиналите елементи на къщичката с айсинга с помощта на поша с по-малкия накрайник и оставете за 45-60 минути глазурата да стегне. Слепете къщичката върху подходящ поднос с помощта на поша с по-големия накрайник, като при поставянето на покрива си подложете с подходящи чаши или малки купи, за да се задържи по-лесно, и оставете така за 45-60 минути, или докато стегне глазурата.

Междувременно пригответе с останалото тесто бисквитки за допълнителна декорация на къщичката или за похапване. 

Поръсете къщичката с 1/2 ч.л. пудра захар за заснежен ефект, по избор.

Съвет за рецептата

  • Ако не откривате суха смес за роял айсинг, може да си направите сами такава. Ще са ви необходими:
    2 белтъка
    500 г фина пудра захар, пресята
    1/2 ч.л. есенция ванилия Dr.Oetker 38 мл1/8 ч.л. лимонена киселина

    Смесете всички продукти в голяма купа и разбийте с миксер на средно-ниска скорост за 3-4 минути или до плътна бяла консистенция. Ако е необходимо, добавете чаена лъжица по малко от сместа до получаване на желаната консистенция.