Загрейте предварително фурната до 190С (170С с вентилатор). Пригответе 2 или 3 плитки тави за печене, в зависимост от големината на формичките за къщичката.
В голяма купа разбийте с миксер на среда скорост маслото и захарта до гладка смес. Остъргайте стените и дъното на купата с шпатула, добавете меда и разбъркайте, докато се смесят. Добавете яйцата, едно по едно, като остъргвате стените на купата и разбийте след всяко добавяне до пълното им усвояване. Добавете есенцията ванилията, царевичното нишесте, канелата, джинджифила, карамфила и солта и разбъркайте на средно-ниска скорост, докато се смесят. Добавете около 2/3 от брашното и разбъркайте на средно-ниска скорост, докато се поеме от сместа.
Добавете на части, малко по малко, останалата част от брашното, докато тестото се оформи на топка и се отделя от стените на купата. Разточете го между два листа хартия за печене кора с дебелина около 1 см и изрежете елементите на къщичката на 1-2 см разстояние. Прехвърлете с помощта на долния лист хартия за печене в плитките тави за печене и печете от 10 до 14 минути, или докато бисквитките стегнат по краищата и са малко по-меки към средата. Извадете ги от фурната и ги оставяме да се охладят напълно върху решетка.
Разбийте роял айсинга - според инструкциите на опаковката. Прехвърлете готовия айсинг в два 2 поша - единият с малък кръгъл накрайник, а другият с голям кръгъл накрайник.
Декорирайте изстиналите елементи на къщичката с айсинга с помощта на поша с по-малкия накрайник и оставете за 45-60 минути глазурата да стегне. Слепете къщичката върху подходящ поднос с помощта на поша с по-големия накрайник, като при поставянето на покрива си подложете с подходящи чаши или малки купи, за да се задържи по-лесно, и оставете така за 45-60 минути, или докато стегне глазурата.
Междувременно пригответе с останалото тесто бисквитки за допълнителна декорация на къщичката или за похапване.
Поръсете къщичката с 1/2 ч.л. пудра захар за заснежен ефект, по избор.
Свързани рецепти
Печене
Печене
Печене