🍫На вниманието на всички шокохолици! Изискан десерт, който се приготвя бързи, съчетава любими вкусове на шоколад и ванилия. Ели от кулинарния блог Cake and Pancake сподели рецептата за шоколадово суфле и стопли с аромат и вкус студените есенни дни.😊
за рецептата Шоколадово суфле с ванилов крем и поширани круши
4 - 6 порцеланови купички |
180 г | краве масло |
180 г | кувертюр (тъмен шоколад) |
3 бр. | яйца |
130 г | кафява захар |
1 с.л. | есенция ванилия Dr.Oetker 38 мл |
1 щипка | сол |
750 мл | прясно мляко |
50 г | кафява захар |
1 пак. | Специален пудинг за бисквитена торта ванилия |
2 с.л. | мед |
about 4 - 6 бр. | круши (според броя суфлета) |
250 мл | чай |
100 г | кафява захар |
1 бр. | канела (пръчка) |
2 с.л. | есенция ванилия Dr.Oetker 38 мл |
Пригответе си 4-6 порцеланови формички за печене на суфле. Включете фурната да загрява на 180°С.
Разтопете на водна баня маслото и шоколада и оставете да изстине. Разделете белтъците и жълтъците в две отделни купи. Разбийте жълтъците с половината захар и ванилията за 3-4 минути. Разбийте белтъците с останалата захар и солта до меки връхчета. Прибавете изстиналата шоколадова смес (масло и шоколад) към жълтъците и разбийте на ниска скорост за 1-2 минути.
С помощта на шпатула прибавете разбитите белтъци към жълтъците с шоколад. Разбъркайте внимателно, за да не спадне обема на белтъците. Напълнете купичките на 2/3 от обема по равно и печете за около 22-25 минути без вентилатор.
Смесете съдържанието от пакетчето пудинг със захарта в касерола и започнете да прибавяте прясното мляко като разбърквате непрекъснато с телена бъркалка, за да не стане на бучки.
Сложете касеролата на котлона и варете крема при непрекъснато бъркане до сгъстяване за 4-5 минути. Свалете от огъня и покрийте плътно повърхността със свежо фолио, така че да се опира до пудинга. Оставете настрана да изстине напълно.
След като пудингът е изстинал, прибавете меда и разбийте до крем с миксер за 2-3 минути на висока скорост.
Измийте и обелете крушите. В съд (тенджера или касерола) налейте чая, захарта, ванилията и пръчицата канела. Добавете водата и сложете на котлона да заври. След като водата е завряла, сложете крушите и варете за около 5 минути. След това намалете силата на огъня наполовина и оставете крушите още 15-20 минути до омекване. Извадете крушите от водата и оставете да изстинат.
С лъжичка направете дупка в средата на суфлето и изсипете 2-3 с.л. от пудинг крема. Отгоре поставете една от пошираните круши и сервирайте.
Ели Сърбева от кулинарния блог Cake and Pancake сподели тази рецепта с нас. За още рецепти може да я последвате в каналите ѝ във фейсбук и инстаграм.
Ще се радваме да се съгласите ние и нашите партньори да използваме „бисквитки” и подобни технологии, за да разберем как ползвате нашия уебсайт. Това ни позволява да разберем по-добре Вашето поведение като потребител и да адаптираме съответно нашия уебсайт. Освен това, ние и нашите партньори бихме искали да използваме тези данни за персонализирани предложения в техните платформи. Ако сте съгласни с това, моля, кликнете върху „Съгласен съм“ - /„Agree”/. Моля, обърнете се към нашата „Политика за поверителност” за подробна информация. Можете да промените решението си по всяко време.
Ние се нуждаем от „бисквитки” и подобни технологии, за да активираме основните функции на нашия уебсайт.
Освен това, бихме искали да научим повече за това как използвате нашия уебсайт, за да го оптимизираме за Вас и други потребители. За тази цел използваме „бисквитки” и подобни технологии, които картографират поведението на потребителите и по този начин ни помагат да подобрим нашия уебсайт и услуги.
Да
Отричам
За да сме сигурни, че можем да приспособим нашите маркетингови кампании към Вашите нужди, ние се интересуваме как стигате до нашия уебсайт, и как взаимодействате с нашите реклами. Това ни помага да направим не само нашите реклами, но и нашето съдържание още по-ефективно за Вас. Нашите маркетингови партньори също използват тази информация за свои собствени цели, напр. за да персонализират Вашия акаунт или профил на тяхната платформа.
Да
Отричам
В тази връзка браузърът, който използвате в момента, може да доведе до грешки при използване на сайтa: www.oetker.bg. За да се насладите напълно на нашето уеб съдържание, моля, изтеглете един от следните браузъри: