Flag

Шоколадови Рудолф фунийки с крем брюле

35 - 40 броя (донът)
Средно ниво на сложност
60
Тази рецепта споделя с нас Дани Динева от кулинарния блог Даниела за сладката страна на живота
Състав
Приготвяне
Съвет за рецептата
Съхранявайте си в хладилник. Извадете 15 минути преди сервиране, за да се отпуснат.
Съвет за рецептата
За да не излезе крема от фунийките, е добре да ги подредите във висока купа и да стоят изправени. 
Съвет за рецептата
Консумирайте на следващия ден, за да могат да поемат хубаво от крема.
Съвет за рецептата
Можете да направите фунийките 1 ден по-рано и да ги съхранявате увити в плик на стайна температура. 
Picture -
Picture -
МОЛЯ, ОЦЕНЕТЕ ТАЗИ РЕЦЕПТА
Как ви се стори тази рецепта??

Свързани рецепти

Свързани рецепти

Последвайте Dr. Oetker
Picture - Hero image

Състав

За тестото
2 бр.яйца
180 гзахар
200 гкисело мляко
1 ч.л.сода бикарбонат Dr.Oetker
100 млолио
650 гбрашно
40 гкакао Dr.Oetker
За крема
1 лпрясно мляко
150 гзахар (кристална)
3 бр.яйца
1 пак.Оригинален пудинг крем Брюле
За декорация
40 бр.бонбон с червено глазирано покритие (за нослетата)
1 пак.солети (Претцели)
80 бр.захарни очички
50 гнатурален шоколад
Picture - сода бикарбонат Dr.Oetker
Picture - какао Dr.Oetker
Picture - Оригинален пудинг крем Брюле

Приготвяне на тестото

В купата на миксера сложете яйцата, захарта, киселото мляко, содата, олиото и разбъркайте. Смесете брашното с какаото и ги добавете на 2 пъти, разбъркайте добре. Трябва да се получи меко и еластично тесто, не лепкаво. 


За тази рецепта ще са ви нужни формички за фунийки. Разточете тестото на тънка кора с дебелина 5 мм и ширина на лентите 2 см, които изрежете с остър нож. Около всяка фунийка се навива лентичка тесто, като се започва от основата и се завива така, че малка част от тестото да се застъпи от предходната.  Поставете ги в тава, покрита с хартия за печене. 


Печете на предварително загрята фурна на 180 С до порозовяване около 12-15 минути. Извадете тавата от фурната и издърпайте металните накрайници "фунийки" докато са още топли, за да ги отстраните по-лесно. Изпечете и останалите.


Приготвяне на крема

В тенджера сложете около 700 мл прясно мляко и захарта, разбъркайте да се разтвори добре. В малка купичка сложете останалата част от прясното мляко (300 мл) и разтворете пудинга. Разбъркайте добре с вилица или телена бъркалка, за да не се образуват бучки. В тенджерата сложете яйцата, като бъркате непрекъснато. На тънка струйка добавете и пудинг сместа. 


Намалете котлона на средна степен и продължавате да разбърквате. Бърка се непрекъснато, докато се сгъсти. Ще ви отнеме около 5-7 минути. Оставете да къкри около минута и сваляте от котлона. Добавете маслото и разбъркайте добре. Напълнете фунийките с готовия крем, а в горната част потопите в смлени орехи.


Декориране

За да направите декорацията, ще са ви нужни солети претцели, захарни очички и глазирани червени бонбони. Разтопете 50 г тъмен шоколад и залепете очите, носа и рогите на еленчето. Съхранявайте десерта в хладилник. Извадете 15 минути преди сервиране, за да се отпуснат.

Съвет за рецептата

  • Съхранявайте си в хладилник. Извадете 15 минути преди сервиране, за да се отпуснат.
  • За да не излезе крема от фунийките, е добре да ги подредите във висока купа и да стоят изправени. 
  • Консумирайте на следващия ден, за да могат да поемат хубаво от крема.
  • Можете да направите фунийките 1 ден по-рано и да ги съхранявате увити в плик на стайна температура.