за рецептата Шоколадови Рудолф фунийки с крем брюле
2 бр. | яйца |
180 г | захар |
200 г | кисело мляко |
1 ч.л. | сода бикарбонат Dr.Oetker |
100 мл | олио |
650 г | брашно |
40 г | какао Dr.Oetker |
1 л | прясно мляко |
150 г | захар (кристална) |
3 бр. | яйца |
1 пак. | Оригинален пудинг крем Брюле |
40 бр. | бонбон с червено глазирано покритие (за нослетата) |
1 пак. | солети (Претцели) |
80 бр. | захарни очички |
50 г | натурален шоколад |
В купата на миксера сложете яйцата, захарта, киселото мляко, содата, олиото и разбъркайте. Смесете брашното с какаото и ги добавете на 2 пъти, разбъркайте добре. Трябва да се получи меко и еластично тесто, не лепкаво.
За тази рецепта ще са ви нужни формички за фунийки. Разточете тестото на тънка кора с дебелина 5 мм и ширина на лентите 2 см, които изрежете с остър нож. Около всяка фунийка се навива лентичка тесто, като се започва от основата и се завива така, че малка част от тестото да се застъпи от предходната. Поставете ги в тава, покрита с хартия за печене.
Печете на предварително загрята фурна на 180 С до порозовяване около 12-15 минути. Извадете тавата от фурната и издърпайте металните накрайници "фунийки" докато са още топли, за да ги отстраните по-лесно. Изпечете и останалите.
В тенджера сложете около 700 мл прясно мляко и захарта, разбъркайте да се разтвори добре. В малка купичка сложете останалата част от прясното мляко (300 мл) и разтворете пудинга. Разбъркайте добре с вилица или телена бъркалка, за да не се образуват бучки. В тенджерата сложете яйцата, като бъркате непрекъснато. На тънка струйка добавете и пудинг сместа.
Намалете котлона на средна степен и продължавате да разбърквате. Бърка се непрекъснато, докато се сгъсти. Ще ви отнеме около 5-7 минути. Оставете да къкри около минута и сваляте от котлона. Добавете маслото и разбъркайте добре. Напълнете фунийките с готовия крем, а в горната част потопите в смлени орехи.
За да направите декорацията, ще са ви нужни солети претцели, захарни очички и глазирани червени бонбони. Разтопете 50 г тъмен шоколад и залепете очите, носа и рогите на еленчето. Съхранявайте десерта в хладилник. Извадете 15 минути преди сервиране, за да се отпуснат.
Ще се радваме да се съгласите ние и нашите партньори да използваме „бисквитки” и подобни технологии, за да разберем как ползвате нашия уебсайт. Това ни позволява да разберем по-добре Вашето поведение като потребител и да адаптираме съответно нашия уебсайт. Освен това, ние и нашите партньори бихме искали да използваме тези данни за персонализирани предложения в техните платформи. Ако сте съгласни с това, моля, кликнете върху „Съгласен съм“ - /„Agree”/. Моля, обърнете се към нашата „Политика за поверителност” за подробна информация. Можете да промените решението си по всяко време.
Ние се нуждаем от „бисквитки” и подобни технологии, за да активираме основните функции на нашия уебсайт.
Освен това, бихме искали да научим повече за това как използвате нашия уебсайт, за да го оптимизираме за Вас и други потребители. За тази цел използваме „бисквитки” и подобни технологии, които картографират поведението на потребителите и по този начин ни помагат да подобрим нашия уебсайт и услуги.
Да
Отричам
За да сме сигурни, че можем да приспособим нашите маркетингови кампании към Вашите нужди, ние се интересуваме как стигате до нашия уебсайт, и как взаимодействате с нашите реклами. Това ни помага да направим не само нашите реклами, но и нашето съдържание още по-ефективно за Вас. Нашите маркетингови партньори също използват тази информация за свои собствени цели, напр. за да персонализират Вашия акаунт или профил на тяхната платформа.
Да
Отричам
В тази връзка браузърът, който използвате в момента, може да доведе до грешки при използване на сайтa: www.oetker.bg. За да се насладите напълно на нашето уеб съдържание, моля, изтеглете един от следните браузъри: