Шоколадови Рудолф фунийки с крем брюле

Тази рецепта споделя с нас Дани Динева от кулинарния блог Даниела за сладката страна на живота

35 - 40 броя (донът)

Необходим някакъв опит 60 Minutes

Съставки

Съставки

за рецептата  Шоколадови Рудолф фунийки с крем брюле

За тестото:

2 бр. яйца
180 г захар
200 г кисело мляко
1 ч.л. сода бикарбонат Dr.Oetker
100 мл олио
650 г брашно
40 г какао Dr.Oetker

За крема:

1 л прясно мляко
150 г захар (кристална)
3 бр. яйца
1 пак. Оригинален пудинг крем Брюле

За декорация:

40 бр. бонбон с червено глазирано покритие (за нослетата)
1 пак. солети (Претцели)
80 бр. захарни очички
50 г натурален шоколад

preparation

Приготвяне

Приготвяне на тестото

В купата на миксера сложете яйцата, захарта, киселото мляко, содата, олиото и разбъркайте. Смесете брашното с какаото и ги добавете на 2 пъти, разбъркайте добре. Трябва да се получи меко и еластично тесто, не лепкаво. 

За тази рецепта ще са ви нужни формички за фунийки. Разточете тестото на тънка кора с дебелина 5 мм и ширина на лентите 2 см, които изрежете с остър нож. Около всяка фунийка се навива лентичка тесто, като се започва от основата и се завива така, че малка част от тестото да се застъпи от предходната.  Поставете ги в тава, покрита с хартия за печене. 

Печете на предварително загрята фурна на 180 С до порозовяване около 12-15 минути. Извадете тавата от фурната и издърпайте металните накрайници "фунийки" докато са още топли, за да ги отстраните по-лесно. Изпечете и останалите.

Приготвяне на крема

В тенджера сложете около 700 мл прясно мляко и захарта, разбъркайте да се разтвори добре. В малка купичка сложете останалата част от прясното мляко (300 мл) и разтворете пудинга. Разбъркайте добре с вилица или телена бъркалка, за да не се образуват бучки. В тенджерата сложете яйцата, като бъркате непрекъснато. На тънка струйка добавете и пудинг сместа. 

Намалете котлона на средна степен и продължавате да разбърквате. Бърка се непрекъснато, докато се сгъсти. Ще ви отнеме около 5-7 минути. Оставете да къкри около минута и сваляте от котлона. Добавете маслото и разбъркайте добре. Напълнете фунийките с готовия крем, а в горната част потопите в смлени орехи.

Декориране

За да направите декорацията, ще са ви нужни солети претцели, захарни очички и глазирани червени бонбони. Разтопете 50 г тъмен шоколад и залепете очите, носа и рогите на еленчето. Съхранявайте десерта в хладилник. Извадете 15 минути преди сервиране, за да се отпуснат.

Съгласие за проследяване

Ще се радваме да се съгласите ние и нашите партньори да използваме „бисквитки” и подобни технологии, за да разберем как ползвате нашия уебсайт. Това ни позволява да разберем по-добре Вашето поведение като потребител и да адаптираме съответно нашия уебсайт. Освен това, ние и нашите партньори бихме искали да използваме тези данни за персонализирани предложения в техните платформи. Ако сте съгласни с това, моля, кликнете върху „Съгласен съм“ - /„Agree”/. Моля, обърнете се към нашата „Политика за поверителност” за подробна информация. Можете да промените решението си по всяко време.

Необходими функции

Ние се нуждаем от „бисквитки” и подобни технологии, за да активираме основните функции на нашия уебсайт. 

Винаги активни
Анализ и персонализация

Освен това, бихме искали да научим повече за това как използвате нашия уебсайт, за да го оптимизираме за Вас и други потребители. За тази цел използваме „бисквитки” и подобни технологии, които картографират поведението на потребителите и по този начин ни помагат да подобрим нашия уебсайт и услуги.

Да

Отричам

(Ре-) Маркетинг / споделяне на данни с трети страни

За да сме сигурни, че можем да приспособим нашите маркетингови кампании към Вашите нужди, ние се интересуваме как стигате до нашия уебсайт, и как взаимодействате с нашите реклами. Това ни помага да направим не само нашите реклами, но и нашето съдържание още по-ефективно за Вас. Нашите маркетингови партньори също използват тази информация за свои собствени цели, напр. за да персонализират Вашия акаунт или профил на тяхната платформа.

Да

Отричам

Вашият браузър е с по-стара версия.

В тази връзка браузърът, който използвате в момента, може да доведе до грешки при използване на сайтa: www.oetker.bg. За да се насладите напълно на нашето уеб съдържание, моля, изтеглете един от следните браузъри: