“Бисквитки” на уебсайта на Dr.Oetker

Този уеб сайт поставя "бисквитки" на вашите компютърни устройства, за да подобри работата на сайта и да помогне на нас и нашите партньори да разберем как използвате нашия сайт. По-нататъшното използване на този сайт (чрез кликване, навигация, превъртане) или премахване на тoва съобщение за "бисквитки" се счита за съгласие за прилагането и използването на "бисквитки". За повече информация относно "бисквитките" и как да ги изтриете, моля запознайте се с нашата политика за поверителност.

Шоколадови мъфини с банан

Рецепта от блог Angellove`s Cooking

12 парчета (/парченца)

Medium 40 Minutes

Съставки

Съставки

за рецептата  Шоколадови мъфини с банан

Продукти:

220 г брашно
25 г какао премиум Dr.Oetker
1,5 ч.л. бакпулвер Dr.Oetker
0,5 ч.л. сода бикарбонат Dr.Oetker
0,5 ч.л. сол
50 г захар
100 мл олио
1 бр. яйца
50 мл прясно мляко
1 ампула есенция ванилия Dr.Oetker
1 ампула есенция ром Dr.Oetker
2 бр. банани
100 г тъмен шоколад

preparation

Приготвяне

1

Загрейте фурната до 180°С или 160°С с вентилатор.
Поставете хартиени капсули във формата за мъфини, или намаслете.

2

Пресейте брашното, какаото, бакпулвера, сода за хляб и солта заедно в голяма купа.
В отделна купа разбийте захарта, олиото, яйцето, млякото и ванилията.
Добавете яйчената смес към сухите съставки и разбъркайте, колкото да се смесят.
Добавете намачканите банани и шоколадовите парченца.

Разделете тестото между чашите за мъфини, като пълнете всяка не повече от 3/4.

3

Печете в предварително загрятата до 180°С или 160°С с вентилатор фурна около 20 – 25 минути, или докато клечка за зъби, забита в центъра, не излезе чиста.