Flag

Шоколадова торта сърце

8 - 10 парчета (/парченца)
Средно ниво на сложност
60
Изразете любовта си с тази вкусна шоколадова торта, идеална за всички шокохолици
Състав
Приготвяне
Picture -
Picture -
МОЛЯ, ОЦЕНЕТЕ ТАЗИ РЕЦЕПТА
Как ви се стори тази рецепта??

Свързани рецепти

Свързани рецепти

Последвайте Dr. Oetker
Picture - Hero image

Състав

За тортата
50 гтъмен шоколад (72% Extra Dark)
115 гмасло (обезсолено, на стайна температура)
225 гкафява захар
150 млкисело мляко натурално
200 гбрашно
25 гкакао премиум Dr.Oetker
1 ч.л.бакпулвер Dr.Oetker
0,5 ч.л.сода бикарбонат Dr.Oetker
2,5 млесенция ванилия Dr.Oetker
2 бр.яйца размер М, разбито
За масления шоколадов крем
85 гтъмен шоколад Extra Dark за готвене
115 гмасло на стайна температура
175 гпудра захар пресята
0,5 ч.л.есенция ванилия Dr.Oetker 38 мл
За декорацията
200 ггорски плодове (малини, ягоди, касис, боровинки, къпини)
1 пак.захарни сърца Dr.Oetker
Picture - какао премиум Dr.Oetker
Picture - бакпулвер Dr.Oetker
Picture - сода бикарбонат Dr.Oetker
Picture - есенция ванилия Dr.Oetker
Picture - есенция ванилия Dr.Oetker 38 мл
Picture - захарни сърца Dr.Oetker

Приготвяне на основата

Загрейте фурната на 180˚C/170˚C с опция печене с вентилатор. Начупете шоколада в малка купа и я поставете върху тенджера с вряща вода, за да се разтопи шоколада. 


С миксер разбийте маслото и захарта в голяма купа, докато станат светли на цвят. 


Смесете яйцата и киселото мляко. Добавете ги към сместа заедно с останалите съставки. Разбийте заедно още 2 минути.


Излейте сместа във форма за печене сърце с размер 25,5 см (предварително намаслена) и печете във фурната за 40 – 45 минути, докато основата се надигне и при леко докосване пружинира. Охладете във формата за 15 минути, а след това я извадете и оставете върху решетка, за да се охлади напълно. 


Приготвяне на масления шоколадов крем

Разтопете шоколада на водна баня. Разбийте маслото в голяма купа, като постепенно добавяте пудрата захар, ваниловата есенция и разтопения шоколад. Разбивайте до гладък крем.


Декориране

Разпределете шоколадовия маслен крем върху горната част на тортата, като прокарате ножа хоризонтално, за да направите шарка. Поставете шоколадовите сърца и горските плодове отгоре и сервирайте.