за рецептата Шоколадова торта сърце
50 г | тъмен шоколад (72% Extra Dark) |
115 г | масло (обезсолено, на стайна температура) |
225 г | кафява захар |
150 мл | кисело мляко натурално |
200 г | брашно |
25 г | какао премиум Dr.Oetker |
1 ч.л. | бакпулвер Dr.Oetker |
0,5 ч.л. | сода бикарбонат Dr.Oetker |
2,5 мл | Екстракт Бурбонска ванилия 30 ml |
2 бр. | яйца размер М, разбито |
85 г | тъмен шоколад Extra Dark за готвене |
115 г | масло на стайна температура |
175 г | пудра захар пресята |
0,5 ч.л. | Екстракт Бурбонска ванилия 30 ml |
200 г | горски плодове (малини, ягоди, касис, боровинки, къпини) |
1 пак. | захарни сърца Dr.Oetker |
Загрейте фурната на 180˚C/170˚C с опция печене с вентилатор. Начупете шоколада в малка купа и я поставете върху тенджера с вряща вода, за да се разтопи шоколада.
С миксер разбийте маслото и захарта в голяма купа, докато станат светли на цвят.
Смесете яйцата и киселото мляко. Добавете ги към сместа заедно с останалите съставки. Разбийте заедно още 2 минути.
Излейте сместа във форма за печене сърце с размер 25,5 см (предварително намаслена) и печете във фурната за 40 – 45 минути, докато основата се надигне и при леко докосване пружинира. Охладете във формата за 15 минути, а след това я извадете и оставете върху решетка, за да се охлади напълно.
Разтопете шоколада на водна баня. Разбийте маслото в голяма купа, като постепенно добавяте пудрата захар, ваниловия екстракт и разтопения шоколад. Разбивайте до гладък крем.
Разпределете шоколадовия маслен крем върху горната част на тортата, като прокарате ножа хоризонтално, за да направите шарка. Поставете шоколадовите сърца и горските плодове отгоре и сервирайте.
Не разполагате с форма за печене сърце?
Mоже да приготвите тортата и в две форми - кръгла и квадратна. Диаметърът на кръглата торта трябва да е равен на страната на квадратната форма. Разпределете сместа между 2-те форми и ги изпечетепечете. Разполовете кръглата форма по средата и сложете двата полукръга на две от страните на квадрата, така че да се получи форма на сърце.
Ще се радваме да се съгласите ние и нашите партньори да използваме „бисквитки” и подобни технологии, за да разберем как ползвате нашия уебсайт. Това ни позволява да разберем по-добре Вашето поведение като потребител и да адаптираме съответно нашия уебсайт. Освен това, ние и нашите партньори бихме искали да използваме тези данни за персонализирани предложения в техните платформи. Ако сте съгласни с това, моля, кликнете върху „Съгласен съм“ - /„Agree”/. Моля, обърнете се към нашата „Политика за поверителност” за подробна информация. Можете да промените решението си по всяко време.
Ние се нуждаем от „бисквитки” и подобни технологии, за да активираме основните функции на нашия уебсайт.
Освен това, бихме искали да научим повече за това как използвате нашия уебсайт, за да го оптимизираме за Вас и други потребители. За тази цел използваме „бисквитки” и подобни технологии, които картографират поведението на потребителите и по този начин ни помагат да подобрим нашия уебсайт и услуги.
Да
Отричам
За да сме сигурни, че можем да приспособим нашите маркетингови кампании към Вашите нужди, ние се интересуваме как стигате до нашия уебсайт, и как взаимодействате с нашите реклами. Това ни помага да направим не само нашите реклами, но и нашето съдържание още по-ефективно за Вас. Нашите маркетингови партньори също използват тази информация за свои собствени цели, напр. за да персонализират Вашия акаунт или профил на тяхната платформа.
Да
Отричам
В тази връзка браузърът, който използвате в момента, може да доведе до грешки при използване на сайтa: www.oetker.bg. За да се насладите напълно на нашето уеб съдържание, моля, изтеглете един от следните браузъри: