Сварете пудинга според указанията на опаковката в тенджера с дебело дъно на средно-висока температура, като разбърквате непрекъснато, докато се сгъсти. Прибавете желатина, предварително разтворен и набъбнал във вода (вижте начин на приготвяне на опаковката), без да е затоплен. Разбъркайте добре.
Разделете пудинга на две части и към едната прибавете шоколада и какаото. Разбъркайте много добре. Покрийте пудинга плътно по повърхността с фолио и го оставете да се охлади.
Отделете 3 белтъка от яйцата. Пригответе ваниловия блат, като разбиете яйцата със захарта. Разбити са добре, когато се превърнат в пухкава, леко сгъстена и светла смес. Прибавете брашното и нишестето, смесете внимателно с шпатула.
Разбийте трите бетлъка с шипка сол и ги прибавете към тестото, като внимавате да се запази обема.
По същия начин пригответе и шоколадовия блат.
Изсипете тестото в голяма тава постлана с хартия за печене. Изпечете блатовете в предварително загрята фурна на 180°С за 15 минути.
Поставете стреч фолио върху кръгла купа и оставете краищата да стърчат. Нарежете блатовете на ивици и ги подредете, като редувате от шоколадовия и ваниловия по дъното на подготвената с фолио купа. Напоете блата със захарен сироп. Поставете от двата вида крем и подредете нарязани малки парчета от блата. Повторете, докато формата се изпълни. Отгоре подредете отново ивици от блатовете.
Приберете тортата в хладилника за 6-8 часа. Преди да сервирате, обърнете тортата в чиния.
Тази рецепта споделя с нас Таня Донева от кулинарния блог Вкусното ми хоби със страст и любов.
Свързани рецепти
торти
торти
торти