Разделете белтъците от жълтъците. Разбийте белтъците заедно със захарта на сняг, добавете жълтъците, портокаловия сок, олиото, Бурбонската ванилова захар, портокаловите корички и разбъркайте. Накрая добавете брашното, бакпулвера и солта. Изсипете сместа в 2 еднакви форми 16 см, покрити с хартия за печене.
Включете фурната на 160 С и печете около 40-45 минути на средна решетка на фурната до суха клечка. Извадете и оставете да се охладят.
Сложете захарта и водата на котлона да заври. Добавете резените от ½ портокал, може и цял, и варете 15 минути на тих огън. Полейте блатовете с топъл или студен сироп, но не горещ.
В малка касерола на котлона загрейте прясното мляко, добавете захарта. Разбъркайте. Разтворете пудинга в няколко суп. л. прясно мляко и добавете към топлото мляко. Бъркайте докато се сгъсти и се получи гладък крем. Покрийте с фолио и оставете да се охлади. Разбийте мекото масло до побеляване и добавете лъжица по лъжица от пудинга. Получава се пухкав крем.
Сглобете тортата, като всеки блат напоете със сироп и отгоре сложете крем.
Можете да разрежете блатовете на 2 половини и ще се получат 4 блата.
Декорирайте с домашно изпечени меденки.
Разбийте яйцето и жълтъка с меда, захарта, захарта с канела и солта. Добавете олиото, разбъркайте и добавете брашното, пресято с бакпулвера. Оформете от тестото топка, покрийте с фолио и оставете да почине половин час.
Загрейте фурната на 180°С.
Разточете тестото на кора до около 4 мм дебелина и изрежете различни форми с резци за сладки. Прехвърлете върху тава, застлана с хартия за печене и изпечете за около 20 минути.
Изрисувайте и декорирайте със захарните шрифтове.
Свързани рецепти
Печене
Печене
Печене