Шоколадова торта с лешници

Бъдете на гребена на вълната с тази торта от Специален пудинг Шоколад, Дулсе де лече и хрупкави ядки

10 - 12 парчета (/парченца)

Необходим някакъв опит 60 Minutes

Съставки

Съставки

за рецептата  Шоколадова торта с лешници

За блата:

170 г брашно
35 г какао премиум Dr.Oetker
1 ч.л. бакпулвер Dr.Oetker
1 щипка сол
200 г захар
1 пак. бурбонска ванилова захар Dr.Oetker
5 бр. жълтъци
85 мл олио (може и олио от авокадо или масло от гроздови семки)
120 мл вода (на стайна температура)
5 бр. белтъка

За напояване на блатовете:

100 мл вода
50 г захар
0,25 с.л. лимонов сок

За крема:

1 пак. Специален пудинг за бисквитена торта с шоколад
100 г тъмен шоколад
200 г маскарпоне
2 с.л. пудра захар
8 г желатин Dr.Oetker
150 мл Дулсе де лече
100 г лешници (печени)

За шоколадовия ганаш:

250 г тъмен шоколад
300 мл сметана (млечна)

preparation

Приготвяне

1

Приготвяне на блата

Включете фурната да загрява на 170 °С. Разбъркайте с помощта на телена бъркалка жълтъците, двата вида захар, растителното масло и водата. Прибавете при жълтъците брашното, какаото, бакпулвера и солта. Отделно разбийте белтъците и прибавете и тях към сместа, като разбърквате внимателно със силиконова шпатула.

Изсипете тестото във форма с диаметър 19-20 см., която предварително сте намазали с масло и сте застлали с хартия за печене. Печете 50 минути. Оставете готовия блат да изстине напълно преди да го разрежете.


2

Приготвяне на крема

Пригответе крема според указанието на опаковката. Когато е сварен, изключете котлона и прибавете 100 г начупен шоколад, разбъркайте добре. Покрийте крема по повърхността със свежо стреч фолио и го оставете да изстине напълно на стайна температура.

Разбийте маскарпонето с пудрата захар. Прибавете на части изстиналия шоколадов крем към маскарпонето, като разбивате с миксер. Пригответе желатина според указанието на опаковката.

Отделете една купичка от крема (около 300 г) и го загрейте в микровълнова фурна, но не прекалено. Прибавете желатина в затопления крем и разбъркайте много добре. Добавете крема с желатина към останалия крем и разбийте до еднородност. Покрийте го и го оставете да изстине до стайна температура.


3

Приготвяне на ганаша

Загрейте сметаната, но не я завирайте. Залейте начупения шоколад и разбъркайте до гладък крем. Оставете ганаша в хладилника за 4-5 часа.


4

Сглобяване на тортата

Нарежете блата на три платки. Поставете първата платка директно върху подложка за торта или върху чиния за сервиране. Напоете блата със захарен сироп. Разбъркайте крема с телена бъркалка и го поставете в сладкарски пош.

Шприцовайте крема върху блата, като по средата направите място за карамеленото мляко. Поставете половината от Дулсе де лече. Отгоре разпределете нарязаните на едро лешници. Повторете същото и с втория блат. Отгоре поставете последния блат и го напоете със захарен сироп.

Сложете отстрани на тортата ацетатно фолио и стягащ ринг и я приберете в хладилника за една нощ. Премахнете ринга и ацетатното фолио. Разбийте шоколадовия ганаш с миксер и намажете тортата отгоре и отстрани с него. 

Декорирайте със свежи плодове и сладки макарони.


5

Последвайте Таня Донева от кулинарния блог Вкусното ми хоби със страст и любов за още изкушаващи рецепти.

Съгласие за проследяване

Ще се радваме да се съгласите ние и нашите партньори да използваме „бисквитки” и подобни технологии, за да разберем как ползвате нашия уебсайт. Това ни позволява да разберем по-добре Вашето поведение като потребител и да адаптираме съответно нашия уебсайт. Освен това, ние и нашите партньори бихме искали да използваме тези данни за персонализирани предложения в техните платформи. Ако сте съгласни с това, моля, кликнете върху „Съгласен съм“ - /„Agree”/. Моля, обърнете се към нашата „Политика за поверителност” за подробна информация. Можете да промените решението си по всяко време.

Необходими функции

Ние се нуждаем от „бисквитки” и подобни технологии, за да активираме основните функции на нашия уебсайт. 

Винаги активни
Анализ и персонализация

Освен това, бихме искали да научим повече за това как използвате нашия уебсайт, за да го оптимизираме за Вас и други потребители. За тази цел използваме „бисквитки” и подобни технологии, които картографират поведението на потребителите и по този начин ни помагат да подобрим нашия уебсайт и услуги.

Да

Отричам

(Ре-) Маркетинг / споделяне на данни с трети страни

За да сме сигурни, че можем да приспособим нашите маркетингови кампании към Вашите нужди, ние се интересуваме как стигате до нашия уебсайт, и как взаимодействате с нашите реклами. Това ни помага да направим не само нашите реклами, но и нашето съдържание още по-ефективно за Вас. Нашите маркетингови партньори също използват тази информация за свои собствени цели, напр. за да персонализират Вашия акаунт или профил на тяхната платформа.

Да

Отричам

Вашият браузър е с по-стара версия.

В тази връзка браузърът, който използвате в момента, може да доведе до грешки при използване на сайтa: www.oetker.bg. За да се насладите напълно на нашето уеб съдържание, моля, изтеглете един от следните браузъри: