за рецептата Шоколадов сладкиш с маслен крем
200 г | кувертюр |
1 пак. | Oригинален пудинг сметана Dr.Oetker |
1 с.л. | захар |
500 мл | прясно мляко |
250 г | краве масло |
100 г | тъмен шоколад |
6 бр. | белтъка |
3 г | сол |
175 г | захар |
125 г | краве масло |
1 пак. | ванилена захар Dr.Oetker |
6 бр. | жълтъци |
125 г | пшенично брашно |
25 г | какао премиум Dr.Oetker |
1 пак. | глазура шоколад Dr.Oetker |
1 с.л. | какао премиум Dr.Oetker |
Пригответе пудинга според указанията на опаковката и разбъркайте натрошения шоколад в него. Разбъркайте, докато се стопи. Пресипете пудинга в купа и покрийте с домакинско фолио докато още е горещ, за да не се образува коричка. Оставете го да се охлади.
Разтопете натрошения шоколад на водна баня. Разбийте белтъците със солта и половината захар на твърд сняг. Разбийте маслотона крем с миксер. Към него добавете постепенно останалата захар и ванилената захар и разбивайте до хомогенна смес. Добавете жълтъците един по един като разбивате всеки по отделно за 1/2минута на високата скорост. Прибавете разтопения шоколад. Смесете брашното с какаото и добавяйте постепенно към тестото, разбивайки на средна температура. Накрая добавете разбитите белтъци и объркайте внимателно. Разстелете сместа в предварително намаслена и застлана с хартия за печене тава (40 см х 30 см).Печете 20 мин в средата напредварително загрята фурна на 180°C горен и долен нагревател или при 160°C на горещ въздух.
След изпичане отделете краищата на блата от стените на формата и го обърнете върху метална скара, застлана с хартия за печене.
Разбийте маслото с миксер на крем и добавяйте постепенно охладения пудинг. Пудингът трябва да е със стайна температура. Отделете 5 с.л. от крема за украса.
Нарежете охладения блат на три парчета, всяко с размери 40 см х 10 см. Поставете първия блат върху тортена чиния. Намажете с половината крем. Поставете второто парче и намажете с останалия крем като отделите малко, за да намажете целия сладкиш. Поставете последния блат отгоре и притиснете леко. Намажете с остатъка от крема тънък пласт по цялата повърхност на сладкиша. Оставете за час в хладилник.
След като сладкишът се охлади, полейте с глазурата, приготвена според указанието на опаковката. Върху нея с помощта на шприц и отделения крем украсете с розички. Накрая поръсете с какао.
Ще се радваме да се съгласите ние и нашите партньори да използваме „бисквитки” и подобни технологии, за да разберем как ползвате нашия уебсайт. Това ни позволява да разберем по-добре Вашето поведение като потребител и да адаптираме съответно нашия уебсайт. Освен това, ние и нашите партньори бихме искали да използваме тези данни за персонализирани предложения в техните платформи. Ако сте съгласни с това, моля, кликнете върху „Съгласен съм“ - /„Agree”/. Моля, обърнете се към нашата „Политика за поверителност” за подробна информация. Можете да промените решението си по всяко време.
Ние се нуждаем от „бисквитки” и подобни технологии, за да активираме основните функции на нашия уебсайт.
Освен това, бихме искали да научим повече за това как използвате нашия уебсайт, за да го оптимизираме за Вас и други потребители. За тази цел използваме „бисквитки” и подобни технологии, които картографират поведението на потребителите и по този начин ни помагат да подобрим нашия уебсайт и услуги.
Да
Отричам
За да сме сигурни, че можем да приспособим нашите маркетингови кампании към Вашите нужди, ние се интересуваме как стигате до нашия уебсайт, и как взаимодействате с нашите реклами. Това ни помага да направим не само нашите реклами, но и нашето съдържание още по-ефективно за Вас. Нашите маркетингови партньори също използват тази информация за свои собствени цели, напр. за да персонализират Вашия акаунт или профил на тяхната платформа.
Да
Отричам
В тази връзка браузърът, който използвате в момента, може да доведе до грешки при използване на сайтa: www.oetker.bg. За да се насладите напълно на нашето уеб съдържание, моля, изтеглете един от следните браузъри: