Flag

Празничен кейк с маслена глазура

8 парчета (/парченца)
Средно ниво на сложност
100
Тази рецепта споделя с нас Дани Динева от кулинарния блог Даниела за сладката страна на живота
Състав
Приготвяне
Picture -
Picture -
МОЛЯ, ОЦЕНЕТЕ ТАЗИ РЕЦЕПТА
Как ви се стори тази рецепта??

Свързани рецепти

Свързани рецепти

Последвайте Dr. Oetker
Picture - Hero image

Състав

За блата
260 гбрашно
1 ч.л.бакпулвер Dr.Oetker
0,5 ч.л.сода бикарбонат Dr.Oetker
1 щипкасол
150 гмасло (меко)
200 гзахар
3 бр.яйца
1 ч.л.есенция ванилия Dr.Oetker 38 мл
200 млкокосово мляко (от кенче)
За пудинг крема с масло
250 млпрясно мляко
1 с.л.захар
0,5 пак.Oригинален пудинг ванилия Dr.Oetker
100 гмасло
50 гпудра захар
За масления крем за декорация и глазура
2 бр.белтъка
150 гкристална захар
200 гмасло (меко)
2 бр.Боя за оцветяване
Picture - бакпулвер Dr.Oetker
Picture - сода бикарбонат Dr.Oetker
Picture - есенция ванилия Dr.Oetker 38 мл
Picture - Oригинален пудинг ванилия Dr.Oetker

Приготвяне на блата


В купа сложете брашното, бакпулвера, содата, солта и разбъркайте.


В купата на миксера добавете мекото масло, захарта и ванилията,  започнете да разбивате добре докато се получи мека и пухкава смес. Добавете едно по едно яйцата, като разбърквате след всяко едно. 


Отворете кенчето с кокосово мляко и започнете да добавяте лъжица по лъжица от него, като редувате с брашното.


Разбъркайте добре и изсипете в тавичка, покрита с хартия за печене в размер на 20 x 20 см. Спокойно можете да използвате и друг вид съд да печете, съблюдавайте и регулирайте времето за изпичане според дебелината на кейка.


Загрейте фурната на 180 С на горен и долен реотан, печете около 35-40 минути до суха клечка.


Оставете да се охлади и намажете с крема. 


Приготвяне на масления пудинг крем

Сварете пудинга с 20 г захар и 250 мл прясно мляко. Изсипете пудинга в купа и оставете да се охлади, покрит с домакинско фолио, за да не образува коричка. Не го слагайте в хладилник.


Разбийте маслото с пудрата захар до хомогенен крем с помощта на миксер. Тогава към него започнете да добавяте лъжица по лъжица от охладения пудинг и разбийте до хомогенен крем. Когато се смесват маслото и пудингът трябва да са на стайна температура, за да не се спластят.


Намажете крема върху кейка и оставете в хладилник. Можете да го декорирате и така по ваш избор.


Приготвяне на швейцарския маслен крем

В купа сложете белтъците, заедно със захарта и с помощта на миксер започнете да разбивате. Поставете купата върху съд с вода на водна баня.


Бийте добре до пълното разтваряне на захарта.


Оставете да се охлади за 5-10 минути и добавете мекото масло, предварително нарязано на кубчета, и разбийте с миксер.


Ще имате един плътен швейцарски маслен крем, който е и много вкусен.


Готов е за оцветяване.