за рецептата Празничен кейк с маслена глазура
260 г | брашно |
1 ч.л. | бакпулвер Dr.Oetker |
0,5 ч.л. | сода бикарбонат Dr.Oetker |
1 щипка | сол |
150 г | масло (меко) |
200 г | захар |
3 бр. | яйца |
1 ч.л. | есенция ванилия Dr.Oetker 38 мл |
200 мл | кокосово мляко (от кенче) |
250 мл | прясно мляко |
1 с.л. | захар |
0,5 пак. | Oригинален пудинг ванилия Dr.Oetker |
100 г | масло |
50 г | пудра захар |
2 бр. | белтъка |
150 г | кристална захар |
200 г | масло (меко) |
2 бр. | Боя за оцветяване |
В купа сложете брашното, бакпулвера, содата, солта и разбъркайте.
В купата на миксера добавете мекото масло, захарта и ванилията, започнете да разбивате добре докато се получи мека и пухкава смес. Добавете едно по едно яйцата, като разбърквате след всяко едно.
Отворете кенчето с кокосово мляко и започнете да добавяте лъжица по лъжица от него, като редувате с брашното.
Разбъркайте добре и изсипете в тавичка, покрита с хартия за печене в размер на 20 x 20 см. Спокойно можете да използвате и друг вид съд да печете, съблюдавайте и регулирайте времето за изпичане според дебелината на кейка.
Загрейте фурната на 180 С на горен и долен реотан, печете около 35-40 минути до суха клечка.
Оставете да се охлади и намажете с крема.
Сварете пудинга с 20 г захар и 250 мл прясно мляко. Изсипете пудинга в купа и оставете да се охлади, покрит с домакинско фолио, за да не образува коричка. Не го слагайте в хладилник.
Разбийте маслото с пудрата захар до хомогенен крем с помощта на миксер. Тогава към него започнете да добавяте лъжица по лъжица от охладения пудинг и разбийте до хомогенен крем. Когато се смесват маслото и пудингът трябва да са на стайна температура, за да не се спластят.
Намажете крема върху кейка и оставете в хладилник. Можете да го декорирате и така по ваш избор.
В купа сложете белтъците, заедно със захарта и с помощта на миксер започнете да разбивате. Поставете купата върху съд с вода на водна баня.
Бийте добре до пълното разтваряне на захарта.
Оставете да се охлади за 5-10 минути и добавете мекото масло, предварително нарязано на кубчета, и разбийте с миксер.
Ще имате един плътен швейцарски маслен крем, който е и много вкусен.
Готов е за оцветяване.
Ще се радваме да се съгласите ние и нашите партньори да използваме „бисквитки” и подобни технологии, за да разберем как ползвате нашия уебсайт. Това ни позволява да разберем по-добре Вашето поведение като потребител и да адаптираме съответно нашия уебсайт. Освен това, ние и нашите партньори бихме искали да използваме тези данни за персонализирани предложения в техните платформи. Ако сте съгласни с това, моля, кликнете върху „Съгласен съм“ - /„Agree”/. Моля, обърнете се към нашата „Политика за поверителност” за подробна информация. Можете да промените решението си по всяко време.
Ние се нуждаем от „бисквитки” и подобни технологии, за да активираме основните функции на нашия уебсайт.
Освен това, бихме искали да научим повече за това как използвате нашия уебсайт, за да го оптимизираме за Вас и други потребители. За тази цел използваме „бисквитки” и подобни технологии, които картографират поведението на потребителите и по този начин ни помагат да подобрим нашия уебсайт и услуги.
Да
Отричам
За да сме сигурни, че можем да приспособим нашите маркетингови кампании към Вашите нужди, ние се интересуваме как стигате до нашия уебсайт, и как взаимодействате с нашите реклами. Това ни помага да направим не само нашите реклами, но и нашето съдържание още по-ефективно за Вас. Нашите маркетингови партньори също използват тази информация за свои собствени цели, напр. за да персонализират Вашия акаунт или профил на тяхната платформа.
Да
Отричам
В тази връзка браузърът, който използвате в момента, може да доведе до грешки при използване на сайтa: www.oetker.bg. За да се насладите напълно на нашето уеб съдържание, моля, изтеглете един от следните браузъри: