Празничен кейк с маслена глазура

Тази рецепта споделя с нас Дани Динева от кулинарния блог Даниела за сладката страна на живота

8 парчета (/парченца)

Необходим някакъв опит 100 Minutes

Съставки

Съставки

за рецептата  Празничен кейк с маслена глазура

За блата:

260 г брашно
1 ч.л. бакпулвер Dr.Oetker
0,5 ч.л. сода бикарбонат Dr.Oetker
1 щипка сол
150 г масло (меко)
200 г захар
3 бр. яйца
1 ч.л. есенция ванилия Dr.Oetker 38 мл
200 мл кокосово мляко (от кенче)

За пудинг крема с масло:

250 мл прясно мляко
1 с.л. захар
0,5 пак. Oригинален пудинг ванилия Dr.Oetker
100 г масло
50 г пудра захар

За масления крем за декорация и глазура:

2 бр. белтъка
150 г кристална захар
200 г масло (меко)
2 бр. Боя за оцветяване

preparation

Приготвяне

Приготвяне на блата

В купа сложете брашното, бакпулвера, содата, солта и разбъркайте.

В купата на миксера добавете мекото масло, захарта и ванилията,  започнете да разбивате добре докато се получи мека и пухкава смес. Добавете едно по едно яйцата, като разбърквате след всяко едно. 

Отворете кенчето с кокосово мляко и започнете да добавяте лъжица по лъжица от него, като редувате с брашното.

Разбъркайте добре и изсипете в тавичка, покрита с хартия за печене в размер на 20 x 20 см. Спокойно можете да използвате и друг вид съд да печете, съблюдавайте и регулирайте времето за изпичане според дебелината на кейка.

Загрейте фурната на 180 С на горен и долен реотан, печете около 35-40 минути до суха клечка.

Оставете да се охлади и намажете с крема. 

Приготвяне на масления пудинг крем

Сварете пудинга с 20 г захар и 250 мл прясно мляко. Изсипете пудинга в купа и оставете да се охлади, покрит с домакинско фолио, за да не образува коричка. Не го слагайте в хладилник.

Разбийте маслото с пудрата захар до хомогенен крем с помощта на миксер. Тогава към него започнете да добавяте лъжица по лъжица от охладения пудинг и разбийте до хомогенен крем. Когато се смесват маслото и пудингът трябва да са на стайна температура, за да не се спластят.

Намажете крема върху кейка и оставете в хладилник. Можете да го декорирате и така по ваш избор.

Приготвяне на швейцарския маслен крем

В купа сложете белтъците, заедно със захарта и с помощта на миксер започнете да разбивате. Поставете купата върху съд с вода на водна баня.

Бийте добре до пълното разтваряне на захарта.

Оставете да се охлади за 5-10 минути и добавете мекото масло, предварително нарязано на кубчета, и разбийте с миксер.

Ще имате един плътен швейцарски маслен крем, който е и много вкусен.


Готов е за оцветяване. 

Съгласие за проследяване

Ще се радваме да се съгласите ние и нашите партньори да използваме „бисквитки” и подобни технологии, за да разберем как ползвате нашия уебсайт. Това ни позволява да разберем по-добре Вашето поведение като потребител и да адаптираме съответно нашия уебсайт. Освен това, ние и нашите партньори бихме искали да използваме тези данни за персонализирани предложения в техните платформи. Ако сте съгласни с това, моля, кликнете върху „Съгласен съм“ - /„Agree”/. Моля, обърнете се към нашата „Политика за поверителност” за подробна информация. Можете да промените решението си по всяко време.

Необходими функции

Ние се нуждаем от „бисквитки” и подобни технологии, за да активираме основните функции на нашия уебсайт. 

Винаги активни
Анализ и персонализация

Освен това, бихме искали да научим повече за това как използвате нашия уебсайт, за да го оптимизираме за Вас и други потребители. За тази цел използваме „бисквитки” и подобни технологии, които картографират поведението на потребителите и по този начин ни помагат да подобрим нашия уебсайт и услуги.

Да

Отричам

(Ре-) Маркетинг / споделяне на данни с трети страни

За да сме сигурни, че можем да приспособим нашите маркетингови кампании към Вашите нужди, ние се интересуваме как стигате до нашия уебсайт, и как взаимодействате с нашите реклами. Това ни помага да направим не само нашите реклами, но и нашето съдържание още по-ефективно за Вас. Нашите маркетингови партньори също използват тази информация за свои собствени цели, напр. за да персонализират Вашия акаунт или профил на тяхната платформа.

Да

Отричам

Вашият браузър е с по-стара версия.

В тази връзка браузърът, който използвате в момента, може да доведе до грешки при използване на сайтa: www.oetker.bg. За да се насладите напълно на нашето уеб съдържание, моля, изтеглете един от следните браузъри: