Flag

Класически бриоши с масло

20 парчета (/парченца)
Средно ниво на сложност
20
Ароматни бриоши с много масло и Бурбонска ванилия
Състав
Приготвяне
Съвет за рецептата
Сервирайте козунаците охладени.
Picture -
Picture -
МОЛЯ, ОЦЕНЕТЕ ТАЗИ РЕЦЕПТА
Как ви се стори тази рецепта??

Свързани рецепти

Свързани рецепти

Последвайте Dr. Oetker
Picture - Hero image

Състав

Тесто със суха мая за печене
175 гкраве масло
1 пак.суха мая Dr.Oetker
2 с.л.вода (хладка)
370 гпшенично брашно
1 пак.бурбонска ванилова захар Dr.Oetker
50 гзахар
3 гсол (щипка)
4 бр.яйца
Picture - бурбонска ванилова захар Dr.Oetker
1

Предварителна подготовка

Разтопете маслото.

2

Тесто със суха мая за печене

В купа пресейте брашното и разбъркайте сухата мая в него. Към брашното добавете останалите продукти. Разбъркайте всичко с миксер (с куки за тесто) за кратко на ниска, след това на висока степен за около 5 мин до получаването на гладко тесто. Покрийте купата с тестото с фолио и оставете за през нощта да втаса.

3

Намазнете и застелете с хартия за печене 2 продълговати форми за кекс с размери 25 см х 11 см.

4
Picture - recepta-klasicheski-brioshi-s-maslo-fig1.jpg

Върху леко набрашнена повърхност разточете тестото до правоъгълник с размери 40 см х 25 см и го сгънете на хармоника с четири части до получаването на малък правоъгълник. Разточете получения правоъгълник до размери 48 см х 25 см и нарежете на 8 ленти (всяка с размери 6 см х 25 см). Навийте всяка на руло. Разпределете по 4 рула като пънчета във всяка форма на известно разстояние едно от друго (Фиг.1). Оставете на топло място, докато рулата видимо увеличат обема си (2-3 часа).

5

Печете в долната половина на предварително загрята фурна около 30 минути на горен и долен нагревател на 180°C или на горещ въздух на 160°C.

6

След изпичане извадете получените бриоши заедно с хартията за печене върху метална скара и оставете да се охладят.

Съвет за рецептата

  • Сервирайте козунаците охладени.