“Бисквитки” на уебсайта на Dr.Oetker

Този уеб сайт поставя "бисквитки" на вашите компютърни устройства, за да подобри работата на сайта и да помогне на нас и нашите партньори да разберем как използвате нашия сайт. По-нататъшното използване на този сайт (чрез кликване, навигация, превъртане) или премахване на тoва съобщение за "бисквитки" се счита за съгласие за прилагането и използването на "бисквитки". За повече информация относно "бисквитките" и как да ги изтриете, моля запознайте се с нашата политика за поверителност.

Портокалово желе с бадеми и сушени кайсии

Ароматно с портокали и бадеми

6 буркана ((200 мл))

40 Minutes

Съставки

Съставки

за рецептата  Портокалово желе с бадеми и сушени кайсии

Продукти:

100 г бадеми смлени
75 г кайсии (меки сушени )
900 мл сок (от около 10 портокала)
350 г захар (бяла, кафява или плодова захар)
1 пак. Гелфикс Супер 3:1 Dr.Oetker

preparation

Приготвяне

1

Предварителна подготовка

Запечете бадемите в незалепващ тиган до златисто без мазнина и оставете да изстинат в чиния. Нарежете сушените кайсии на ситно. Премерете 900 мл портокалов сок.

2

Смесете сока, кайсиите и бадемите в подходящ съд за варене. Смесете съдържанието пакетчета Гелфикс Супер с 4 с.л. захар от претеглената и го разбъркайте добре в плодовата смес. Сложете сместа да заври на висока температура при непрекъснато бъркане. След завиране прибавете останалата захар и лимонената киселина и разбъркайте добре. След като отново кипне, конфитюрът трябва да ври още около 3-5 мин. при непрекъснато бъркане. По желание може да отстраните пяната.

3

 Свалете конфитюра от огъня и веднага го разпределете в предварително измитите и подсушени бурканчета. Затворете добре бурканчетата, обърнете ги с капачката надолу и ги оставете така около 5 мин.

Използвани продукти на Dr.Oetker

кликнете на продукта за повече информация