“Бисквитки” на уебсайта на Dr.Oetker

Този уеб сайт поставя "бисквитки" на вашите компютърни устройства, за да подобри работата на сайта и да помогне на нас и нашите партньори да разберем как използвате нашия сайт. По-нататъшното използване на този сайт (чрез кликване, навигация, превъртане) или премахване на тoва съобщение за "бисквитки" се счита за съгласие за прилагането и използването на "бисквитки". За повече информация относно "бисквитките" и как да ги изтриете, моля запознайте се с нашата политика за поверителност.

Плодова пита с шампанско

Плодова пита с шампанско – феерия от цветове и вкусове!

about 10 - 16 парчета (/парченца)

40 Minutes

Съставки

Съставки

за рецептата  Плодова пита с шампанско

Блат:

130 г пшеничено брашно
1 пак. бакпулвер Dr.Oetker
130 г захар
1 пак. ванилена захар Dr.Oetker
about 3 г сол (щипка)
4 бр. яйца
130 г масло

Пълнеж:

0,5 пак. желатин Dr.Oetker
500 г сметана (студена сладкарска)
50 мл сок (лимонов)
150 мл шампанско
75 г пудра захар
250 г кисело мляко

Заливка:

750 г плодове (измити и почистени (напр. портокали, мандарини, праскови, киви, пъпеш, малини, круши) )
0,5 пак. желатин Dr.Oetker
2 с.л. захар
250 мл сок ябълков или смес от ½ сок и ½ шампанско
about 10 - 15 г шамфъстък (настърган)

preparation

Приготвяне

1

Блат

Смесете брашното с бакпулвера в купа, добавете останалите продукти и бъркайте с миксер първо на най-ниска, а после на най-висока степен до получаването на хомогенно тесто. Разстелете го в предварително застлана с хартия за печене форма за торта и го печете около 30 мин. на най-долното ниво в предварително загрята фурна на около 180°C при горен и долен нагревател или 160°C на горещ въздух.

След изпичане извадете блата от формата, оставете го да изстине напълно, разрежете го хоризонтално на две и поставете единия блат в почистената форма или в пръстен за торта.

2

Пълнеж

Накиснете желатина в 50мл вода и след като набъбне го разтворете на водна баня без да го оставяте да завира. В подходящ съд разбийте до хомогенност лимоновия сок, шампанското, пресятата пудра захар и киселото мляко. Към изстиналия желатин добавете 4 супени лъжици от получената смес, разбъркайте добре и едва тогава го добавете към останалата част. След като сместа започне да се желира, разбъркайте в нея предварително разбитата на твърд сняг сладкарска сметана. Разстелете получения крем върху блата, поставете другия блат отгоре, леко го притиснете и оставете тортата за поне 1 час в хладилник.

Според вида им измийте, обелете и почистете плодовете, при нужда ги нарежете на подходящи парченца и плътно застелете повърхността на тортата.

Накиснете ½ пакетче желатин в малко сока, докато набъбне. Добавете остания сок и захарта и загрейте на водна баня (Без да завира!). Със сместа от добре разтворен желатин и сок полейте равномерно върху плодовете, за да не прелее на ръба на сладкиша. Оставете тортата за поне 2 часа в хладилник.

Преди поднасяне по желание облепете страните на тортата с шам фъстък.

Използвани продукти на Dr.Oetker

кликнете на продукта за повече информация