Плезири с пудинг за бисквитена торта

Плезири, фунийки с крем, както и да им казвате - те са върховното кулинарно удоволствие, криещо се във всяка хапка от този десерт

10 - 15 кифлички (/сладки)

Medium 60 Minutes

Съставки

Съставки

за рецептата  Плезири с пудинг за бисквитена торта

За фунийките:

4 бр. яйца
1 ч.ч. захар
1 ч.ч. олио
250 мл кисело мляко
1 пак. бакпулвер Dr.Oetker
1 ч.л. сода бикарбонат Dr.Oetker
1000 г бадемово брашно (приблизително)
1 с.л. есенция ванилия Dr.Oetker 38 мл

За крема:

1 пак. Специален пудинг за бисквитена торта с шоколад
600 мл прясно мляко
300 мл сладкарска сметана
130 г захар
100 г орехи

За декориране:

1 пак. глазура шоколад Dr.Oetker
30 - 50 г ядки (счукани)

preparation

Приготвяне

1

Приготвяне на крема

Излейте млякото в тенджера и добавете пудинга и захарта. Разбърквайте, докато сместа заври. Продължете да разбърквате още 3-4 мин, докато кремът се сгъсти. Важно е да разбърквате постоянно, за да не загори.

Свалете гъстия крем от котлона и оставете да се поохлади. През това време разбийте сметаната на пухкав твърд сняг. Прецедете пудинга през цедка, така в него влиза достатъчно въздух и се охлажда допълнително. Добавете към него постепенно и битата сметана. Добавете накрая и орехите. Разбъркайте добре и приберете пудинга в хладилника.

2

Приготвяне на фунийките

Разбийте добре яйцата със захарта. Прибавете киселото мляко, в което сте загасили содата, олиото, бакпулвера и есенцията ванилия. Постепенно добавете и брашното. Замесете меко тесто, което оставете настрана да почине за 30 мин. От него разточете кора с дебелина 0.5-0.8 см.


От кората изрежете ленти с ширина 2 см. Всяка тестена лента увийте с леко застъпване около метална фунийка (направена от алуминиева чиния/тава за еднократна употреба). Наредете фунийките в тава, застлана с хартия за печене. Изпечете ги в предварително загрята фурна на 180°C до златисто.


Докато са още топли, отделете тестените фунийки от алуминиевото фолио. След като изстинат напълно, ги напълнете с крема, залейте ги с шоколадовата глазура и поръсете с останалата част от орехите.

Съгласие за проследяване

Ще се радваме да се съгласите ние и нашите партньори да използваме „бисквитки” и подобни технологии, за да разберем как ползвате нашия уебсайт. Това ни позволява да разберем по-добре Вашето поведение като потребител и да адаптираме съответно нашия уебсайт. Освен това, ние и нашите партньори бихме искали да използваме тези данни за персонализирани предложения в техните платформи. Ако сте съгласни с това, моля, кликнете върху „Съгласен съм“ - /„Agree”/. Моля, обърнете се към нашата „Политика за поверителност” за подробна информация. Можете да промените решението си по всяко време.

Необходими функции

Ние се нуждаем от „бисквитки” и подобни технологии, за да активираме основните функции на нашия уебсайт. 

Винаги активни

Анализ и персонализация

Освен това, бихме искали да научим повече за това как използвате нашия уебсайт, за да го оптимизираме за Вас и други потребители. За тази цел използваме „бисквитки” и подобни технологии, които картографират поведението на потребителите и по този начин ни помагат да подобрим нашия уебсайт и услуги.

Да

Отричам

(Ре-) Маркетинг / споделяне на данни с трети страни

За да сме сигурни, че можем да приспособим нашите маркетингови кампании към Вашите нужди, ние се интересуваме как стигате до нашия уебсайт, и как взаимодействате с нашите реклами. Това ни помага да направим не само нашите реклами, но и нашето съдържание още по-ефективно за Вас. Нашите маркетингови партньори също използват тази информация за свои собствени цели, напр. за да персонализират Вашия акаунт или профил на тяхната платформа.

Да

Отричам