Flag

Плезири с пудинг за бисквитена торта

10 - 15 кифлички (/сладки)
Средно ниво на сложност
60
Плезири, фунийки с крем, както и да им казвате - те са върховното кулинарно удоволствие, криещо се във всяка хапка от този десерт
Състав
Приготвяне
Picture -
Picture -
МОЛЯ, ОЦЕНЕТЕ ТАЗИ РЕЦЕПТА
Как ви се стори тази рецепта??

Свързани рецепти

Свързани рецепти

Последвайте Dr. Oetker
Picture - Hero image

Състав

За фунийките
4 бр.яйца
1 ч.ч.захар
1 ч.ч.олио
250 млкисело мляко
1 пак.бакпулвер Dr.Oetker
1 ч.л.сода бикарбонат Dr.Oetker
1000 гбадемово брашно (приблизително)
1 с.л.есенция ванилия Dr.Oetker 38 мл
За крема
1 пак.Специален пудинг за бисквитена торта с шоколад
600 млпрясно мляко
300 млсладкарска сметана
130 гзахар
100 горехи
За декориране
1 пак.маслена глазура шоколад Dr.Oetker
30 - 50 гядки (счукани)
Picture - бакпулвер Dr.Oetker
Picture - сода бикарбонат Dr.Oetker
Picture - есенция ванилия Dr.Oetker 38 мл
Picture - Специален пудинг за бисквитена торта с шоколад
Picture - маслена глазура шоколад Dr.Oetker
1

Приготвяне на крема

Излейте млякото в тенджера и добавете пудинга и захарта. Разбърквайте, докато сместа заври. Продължете да разбърквате още 3-4 мин, докато кремът се сгъсти. Важно е да разбърквате постоянно, за да не загори.

Свалете гъстия крем от котлона и оставете да се поохлади. През това време разбийте сметаната на пухкав твърд сняг. Прецедете пудинга през цедка, така в него влиза достатъчно въздух и се охлажда допълнително. Добавете към него постепенно и битата сметана. Добавете накрая и орехите. Разбъркайте добре и приберете пудинга в хладилника.

2

Приготвяне на фунийките

Разбийте добре яйцата със захарта. Прибавете киселото мляко, в което сте загасили содата, олиото, бакпулвера и есенцията ванилия. Постепенно добавете и брашното. Замесете меко тесто, което оставете настрана да почине за 30 мин. От него разточете кора с дебелина 0.5-0.8 см.


От кората изрежете ленти с ширина 2 см. Всяка тестена лента увийте с леко застъпване около метална фунийка (направена от алуминиева чиния/тава за еднократна употреба). Наредете фунийките в тава, застлана с хартия за печене. Изпечете ги в предварително загрята фурна на 180°C до златисто.


Докато са още топли, отделете тестените фунийки от алуминиевото фолио. След като изстинат напълно, ги напълнете с крема, залейте ги с шоколадовата глазура и поръсете с останалата част от орехите.