Пресейте брашното в купа, объркайте сухата мая в него и добавете останалите продукти. Разбъркайте всичко с миксер (с куки за тесто) за кратко на ниска, след това на висока степен за около 5 мин до получаването на гладко тесто. Покрийте го с чиста кърпа и го оставете на топло да втасва, докато видимо увеличи обема си.
Измийте ябълките, почистете ги от семките и дръжките и ги нарежете на много тънки кръгли филийки. Полейте ябълковите кръгчета с лимоновия сок, за да не покафенеят. Разбъркайте сметаната със захарта и бурбонската ванилена захар.
Върху леко набрашнена повърхност размесете втасалото тесто за кратко и го разделете на четири топки. Разточете всяка топка на кора с овална форма с размери 28х18 cm. Поставете първата кора върху застлана с хартия за печене тава и я намажете с една четвърт от сметановия крем, като оставите по един сантиметър от края. Разпределете резенчетата ябълки върху крема. По същия начин върху хартия за печене подгответе останалите три фокачи. Оставете фокачите на топло, докато видимо увеличат обема си. След това печете всяка около 25 минути в средата на предварително загрята фурна на горен и долен нагревател на 180°C или на горещ въздух на 160°C.
Докато се пекат, загрейте желето от дюли в малък метален съд.
След изпичане извадете сладкишите с хартията върху метална решетка и намажете повърхността им с топлото желе.
Свързани рецепти
Печене
Печене
Печене