Flag

Какaови великденски яйца

12 сладки (/бисквитки)
Средно ниво на сложност
40
Тези сладки са пълни с карамел и крема сирене - наслада за всички сетива.
Състав
Приготвяне
Picture -
Picture -
МОЛЯ, ОЦЕНЕТЕ ТАЗИ РЕЦЕПТА
Как ви се стори тази рецепта??

Свързани рецепти

Свързани рецепти

Последвайте Dr. Oetker
Picture - Hero image

Състав

За тестото
125 гмасло меко
125 гпудра захар
1 пак.бурбонска ванилова захар Dr.Oetker
3 бр.яйца размер М
180 гбрашно тип 405
30 гкакао Dr.Oetker
2 ч.л.бакпулвер Dr.Oetker
За крема
200 гсирене крема
150 гкарамелов сос
200 гсметана (30% масленост)
За карамеления сос
200 гсметана бита
2 ч.л.Густин - фино царевично нишесте Dr.Oetker
125 гзахар
1 пак.ванилена захар Dr.Oetker
35 гмасло
2 щипкасол
За декориране
1 пак.Захарни фигурки за украса на великденски сладкиши
1 пак.цветни захарни шрифтове Dr.Oetker
Picture - бурбонска ванилова захар Dr.Oetker
Picture - какао Dr.Oetker
Picture - бакпулвер Dr.Oetker
Picture - ванилена захар Dr.Oetker
Picture - Захарни фигурки за украса на великденски сладкиши
Picture - цветни захарни шрифтове Dr.Oetker
1

Предварителна подготовка

Загрейте фурната и застелете тава с хартия за печене.

Температура на фурна с горно и долно нагряване: 180 °C

Температура на фурна с вентилатор: 160 °C

2

Приготвяне на тестото

В купа разбийте с миксер маслото до гладкост. Постепенно добавете пудрата захар и ваниловата захар, като разбърквате непрекъснато до получаване на еднородна смес. Прибавете яйцата и разбийте с миксер за около ½ минути на най-висока скорост. Смесете брашното с какаото и бакпулвера, прибавете го към получената смес и отново разбийте с миксер на средна скорост.

3

Прехвърлете сместа в пош с кръгъл перфориран накрайник (Ø 8-10 мм) и направете първите 12 сладки във формата на яйце върху хартията за печене. Печете 10 минути. Пригответе и останалите 12 сладки по същия начин.

Позиция на решетката: в средата

Време за печене: about 10 Minutes

4

Извадете тавата от фурната, издърпайте сладките с хартията за печене върху решетка и ги оставете да изстинат. След като са охладени напълно, ги обърнете наобратно - с основата нагоре.

5

Приготвяне на карамеления сос

Карамелизирайте захарта и ванилената захар в тенджера на силен до среден огън. Свалете съда от котлона. Добавете останалата сметана, върнете тенджерата на котлона и оставете да къкри, като разбърквате, докато се получи кремообразна смес. Добавете маслото и солта и разбъркайте докато се разтворят. Смесете 2 с.л. бита сметана с нишестето, добавете ги към получената смес, разбъркайте хубаво и оставете сместа да заври отново.

6

Приготвяне на крема

Смесете крема сиренето и 30 грама карамелен сос. Разбийте сметана на твърд сняг в продължение на 5 минути. Добавете я постепенно към крема сиренето и бъркайте внимателно до получаване на хомогенна смес. Напълнете крема в пош с кръгъл накрайник (Ø 8-10 mm) и нарисувайте елипси с крема по края на 12 от сладките. В центъра на всяко кръгче сложете по 1 супена лъжица карамелен сос и след това поставете втората сладка върху първата. Останалото количество карамелен сос може да затворите в стъклен съд, да приберете в хладилник и да използвате отново. 

7

Декориране

Украсете горната страна на сладките със захарните декорации и шрифтове. Сглобете двете части непосредствено преди сервиране.