за рецептата Печени понички с крем Брюле
400 г | брашно |
60 г | захар |
1 щипка | сол |
1 пак. | суха мая Dr.Oetker |
190 мл | прясно мляко |
3 с.л. | зехтин |
2 бр. | жълтъци |
1 бр. | ванилена захар Dr.Oetker |
1 бр. | Оригинален пудинг крем Брюле |
600 мл | прясно мляко |
50 г | захар |
70 г | краве масло |
200 г | захар |
about 1 - 2 с.л. | вода |
Изсипете в купата на миксера половината брашно. Направете кладенче. В него изсипете захарта, леко затопленото мляко и маята. След това прибавете жълтъците, а по ръба на купата - солта и мазнината. Разбийте с куки за тесто като постепенно прибавяйте останалото брашно, докато получим меко, отделящо се от купата тесто.
Преместете го в мазана с олио купа и го оставете на топло, покрито с кърпа, да втаса и удвои обема си.
Разточете втасалото тесто на не много тънък лист върху набрашнен плот и изрежете кръгове с помощта на чаша. Оставете ги да се надигнат още малко, като не е необходимо да удвоят големината си.
След това ги печете в предварително загрята фурна на около 190 градуса за около 10 минути или до получаването на хубав светло кафяв цвят.
Готовите понички оставете да изстинат.
Докато чакате тестото за донътите да втаса, пригответе пудинга както сложете 500 мл от млякото заедно със захарта да се затоплят на котлона до степен на кипете. Останалите 100 мл прясно мляко смесете със съдържанието на пакетчето на рядка кашичка. Прибавете към затопленото мляко, намалете котлона на средна температура и разбърквайте енергично, за да не загори и стане на бучки крема. Щом се сгъсти, свалете от котлона. Оставете да се охлади леко и прибавете маслото.
Прехвърлете крема върху измит със студена вода метален поднос и разнесете равномерно, така че изстине по-бързо. Покрийте още горещ със стреч фолио, за да не образува коричка.
Разбийте охладения крем за кратко с миксер или телена бъркалка, за да стане пухкав. След това го напълнете в пош и напълнете поничките.
Изсипете захарта и водата в подходящ съд и загрейте, докато да се карамелизира до течно състояние. Топнете леко горната част на поничката в него и отцедете. Внимавайте да не се покапете с горещия карамел!!!
Подредете върху поднос хартия за печене и оставяме да стегне.
Усещането да захапете от пухкавата поничка, прекършвайки тънката карамелена коричка, а вътре да ви чака изстудения и уханен крем Брюле, е просто неописуемо.
Ще се радваме да се съгласите ние и нашите партньори да използваме „бисквитки” и подобни технологии, за да разберем как ползвате нашия уебсайт. Това ни позволява да разберем по-добре Вашето поведение като потребител и да адаптираме съответно нашия уебсайт. Освен това, ние и нашите партньори бихме искали да използваме тези данни за персонализирани предложения в техните платформи. Ако сте съгласни с това, моля, кликнете върху „Съгласен съм“ - /„Agree”/. Моля, обърнете се към нашата „Политика за поверителност” за подробна информация. Можете да промените решението си по всяко време.
Ние се нуждаем от „бисквитки” и подобни технологии, за да активираме основните функции на нашия уебсайт.
Освен това, бихме искали да научим повече за това как използвате нашия уебсайт, за да го оптимизираме за Вас и други потребители. За тази цел използваме „бисквитки” и подобни технологии, които картографират поведението на потребителите и по този начин ни помагат да подобрим нашия уебсайт и услуги.
Да
Отричам
За да сме сигурни, че можем да приспособим нашите маркетингови кампании към Вашите нужди, ние се интересуваме как стигате до нашия уебсайт, и как взаимодействате с нашите реклами. Това ни помага да направим не само нашите реклами, но и нашето съдържание още по-ефективно за Вас. Нашите маркетингови партньори също използват тази информация за свои собствени цели, напр. за да персонализират Вашия акаунт или профил на тяхната платформа.
Да
Отричам
В тази връзка браузърът, който използвате в момента, може да доведе до грешки при използване на сайтa: www.oetker.bg. За да се насладите напълно на нашето уеб съдържание, моля, изтеглете един от следните браузъри: