Нарежете студеното масло на кубчета и го прибавете към брашното, какаото, захарта и солта. Притискайте с пръсти продуктите, докато получите смес наподобяваща едри трохи. Постепенно прибавете водата и омесете до получаването на топка тесто. Върху леко набрашнен плот, го омесете още веднъж и оформете като кръгъл диск, който ще ви е по-лесно да разточите по-късно. Увийте в домакинско фолио и и оставете в хладилник за 1 час.
Охладеното тесто, разточете между два листа пергаментова хартия, докато стане с размера на тавичката.
Загрейте фурната на 180°С.
Разточеното тесто разпределете върху във формата за тарт. Приберете за 15 минути в хладилника. Надупчете тестото с вилица по дъното. Постелете хартия за печене върху тестото и в хартията изсипете стари, ненужни бобови зърна, те ще ви помогнат да изпечете равен блат.
Поставете тавата във фурната и печете 15 минути. След това извадете тавата и махнете хартията с боба. Печете още 15 минути.
Готовия блат оставете да изстине напълно.
През това време сварете пудинга според указанието на опаковката.
Изсипете готовия крем, докато е още топъл върху шоколадовия блат и приберете тарта в хладилника за няколко часа.
Украсете с малини, бисквитки и карамел.
Свързани рецепти
Печене
Печене
Печене