“Бисквитки” на уебсайта на Dr.Oetker

Този уеб сайт поставя "бисквитки" на вашите компютърни устройства, за да подобри работата на сайта и да помогне на нас и нашите партньори да разберем как използвате нашия сайт. По-нататъшното използване на този сайт (чрез кликване, навигация, превъртане) или премахване на тoва съобщение за "бисквитки" се счита за съгласие за прилагането и използването на "бисквитки". За повече информация относно "бисквитките" и как да ги изтриете, моля запознайте се с нашата политика за поверителност.

Мъфини с пудинг

Сладки мъфини с пълнеж от пудинг

about 12 мъфини (/кексчета)

40 Minutes

Съставки

Съставки

за рецептата  Мъфини с пудинг

Пълнеж:

1 пак. Oригинален пудинг ванилия Dr.Oetker
350 мл прясно мляко
40 г захар
about 200 г нектарини

Поръска (щройсел):

75 г пшеничено брашно
35 г захар
1 пак. ванилена захар Dr.Oetker
50 г масло

Тесто:

100 г масло
75 г захар
1 пак. ванилена захар Dr.Oetker
2 бр. яйца
150 г пшеничено брашно
2 ч.л. бакпулвер Dr.Oetker
15 г какао Dr.Oetker
1 с.л. прясно мляко

preparation

Приготвяне

1

Пълнеж

Пригответе пудинга по указанията на опаковката, но с 350 мл мляко и 40 г захар. За да избегнете образуването на коричка върху пудинга, поставете домакинско фолио върху горещия пудинг, докато се охлади. Междувременно, измийте нектарините, нарежете ги на четвъртинки и след това напречно на филийки (може да използвате и сладко от праскови или кайсии). Намажете с олио формите за мъфини. Загрейте фурната.

2

Поръска (щройсел)

Смесете брашното със захарта и ванилената захар в купа. Добавете маслото и разбийте всичко с миксер на едри трохи.

3

Тесто

Разбийте маслото на крем. Добавяйте захарта и ванилената захар постепено, докато разбивате до получаването на хомогенна смес. Добавете едно по едно яйцата като бъркате всяко около 1/2 минута на най-високата степен с миксера. Пресейте брашното с бакпулвера и какаото и го разбъркайте заедно с млякото в маслената смес. Напълнете всяка от формите за мъфини с по една супена лъжица от тестото.

Разбийте охладения пудинг с миксер на хомогенен крем. С мокра супена лъжица намажете тестото по ръба на формичките и в получената дупка сипете по една супена лъжица пудинг и няколко резенчета некратини. Покрийте пудинга с поръската и подредете мъфините на метална скара. Печете в предварително загрята фурна на горен и долен нагревател на 180°C или на горещ въздух на 160°C за около 25 мин.

Използвани продукти на Dr.Oetker

кликнете на продукта за повече информация