Медена торта със Специален пудинг за чийзкейк

Лятото ухае на ванилия, пчелен мед, боровинки и чийзкейк пудинг с вкус на бял шоколад

12 парчета (/парченца)

Medium 60 Minutes

Съставки

Съставки

за рецептата  Медена торта със Специален пудинг за чийзкейк

За блатовете:

0,5 ч.ч. мед
0,5 ч.ч. захар
120 г краве масло
0,75 ч.л. сода бикарбонат Dr.Oetker
3 бр. яйца (големи)
1 щипка сол
1 ч.л. Екстракт Бурбонска ванилия 30 ml
3,5 ч.ч. брашно

За крема:

1 пак. Специален пудинг за чийзкейк с бял шоколад
300 г маскарпоне
1 ч.л. Екстракт Бурбонска ванилия 30 ml
8 г желатин Dr.Oetker
300 мл сметана (млечна)
2 с.л. пудра захар

За декорация:

100 - 150 г боровинки

Допълнително:

60 мл захарен сироп
100 г сладко (от боровинки)

preparation

Приготвяне

1

Приготвяне на блатовете

Приготете си 3 листа хартия за печене и две големи тави. Направете тестото, като в средно голяма тенджера смесите захарта, меда и маслото на средна температура. След като сместа започне да къкри, гответе за 3-4 минути, докато стане с по-тъмен карамелен оттенък и миризмата започне да ви изкушава.

Махнете сместа от огъня, прибавете содата и разбъркайте енергично, докато се разтвори. Поставете на огъня за 1 минута и бъркайте непрекъснато. Махнете сместа от котлона и оставете настрана за 2-3 минути. Тя няма да се охлади много, просто ще се утаи.

Леко разбийте яйцата в малка купа. Прибавете ги на тънка струйка към медната смес, като през цялото време разбърквате енергично с телена бъркалка или миксер. Прибавете солта, ваниловия екстракт и 3 чаши от брашното и разбъркайте с дървена лъжица. Когато тестото се сгъсти, оставете лъжицата и с ръка прибавете и останалото брашно.

Омесете добре, като набрашнявате ръката си от време на време, за да не се лепи тестото по нея. Разделете тестото на 6-7 равни части. И докато е още топло и с него се работи лесно, от всяка част разточете блат с диаметър 25 сантиметра. С помощта на ринг за оформяне на торти или с чиния изрежете излишното тесто.

От изрезките тесто изпечете още един блат и го смелете на трохи, с които да украсите тортата, когато е готова. Печете всеки блат за 7-8 минути в предварително загрята фурна на 180 °C на горен и долен нагревател или на 160 °C с включен вентилатор.
 
Пригответе 60 мл захарен сироп за блатовете, но го оставете да изстине преди да го използвате.

2

Приготвяне на крема

Сварете пудинга според указанието на опаковката. Покрийте готовия крем с найлоново стреч фолио плътно, за да не образува коричка, и го оставете да се охлади за 20 минути.

След това пригответе желатина според указанието на опаковката и го прибавете към крема заедно с ваниловия екстракт. Разбъркайте енергично, за да се разпредели добре в крема. Изсипете маскарпонето и разбъркайте отново. Ако останат бучици, пасирайте крема, за да бъде абсолютно гладък. Покрийте го плътно с фолио и го приберете в хладилника, докато изстине напълно.

Накрая разбийте сметаната с две супени лъжици пудра захар и прибавете и нея към крема на няколко пъти, като след всяко добавяне разбърквате до еднородност с помощта на силиконова шпатула.

3

Сглобяване на тортата

Сглобете тортата директно върху подходящ поднос за сервиране.
Пригответе ринг за оформяне на торти и ацетатно фолио по стените ѝ.

Поставете първия блат и с помощта на четка го намажете със захарния сироп. Поставете от крема. Следва вторият блат и отново го овлажнете със сироп. Поставете от крема и разпределете половината от боровинковото сладко. Продължете до изчерпване на количествата, като пропускайте по един блат, на който не поставяте сладко, а само крем.

Завършете с крем, изравнете и приберете тортата за поне 12-14 часа в хладилника. Когато тортата е готова, премахнете ринга и ацетатното фолио. Смелете на трохи блата, предназначен за декорация на тортата, и я панирайте отстрани. Отгоре наредете пресни боровинки по ръба на тортата.
 
Да ви е вкусно!

4

Последвайте Таня Донева от кулинарния блог Вкусното ми хоби със страст и любов за още изкушаващи рецепти.

Съгласие за проследяване

Ще се радваме да се съгласите ние и нашите партньори да използваме „бисквитки” и подобни технологии, за да разберем как ползвате нашия уебсайт. Това ни позволява да разберем по-добре Вашето поведение като потребител и да адаптираме съответно нашия уебсайт. Освен това, ние и нашите партньори бихме искали да използваме тези данни за персонализирани предложения в техните платформи. Ако сте съгласни с това, моля, кликнете върху „Съгласен съм“ - /„Agree”/. Моля, обърнете се към нашата „Политика за поверителност” за подробна информация. Можете да промените решението си по всяко време.

Необходими функции

Ние се нуждаем от „бисквитки” и подобни технологии, за да активираме основните функции на нашия уебсайт. 

Винаги активни
Анализ и персонализация

Освен това, бихме искали да научим повече за това как използвате нашия уебсайт, за да го оптимизираме за Вас и други потребители. За тази цел използваме „бисквитки” и подобни технологии, които картографират поведението на потребителите и по този начин ни помагат да подобрим нашия уебсайт и услуги.

Да

Отричам

(Ре-) Маркетинг / споделяне на данни с трети страни

За да сме сигурни, че можем да приспособим нашите маркетингови кампании към Вашите нужди, ние се интересуваме как стигате до нашия уебсайт, и как взаимодействате с нашите реклами. Това ни помага да направим не само нашите реклами, но и нашето съдържание още по-ефективно за Вас. Нашите маркетингови партньори също използват тази информация за свои собствени цели, напр. за да персонализират Вашия акаунт или профил на тяхната платформа.

Да

Отричам

Вашият браузър е с по-стара версия.

В тази връзка браузърът, който използвате в момента, може да доведе до грешки при използване на сайтa: www.oetker.bg. За да се насладите напълно на нашето уеб съдържание, моля, изтеглете един от следните браузъри: