“Бисквитки” на уебсайта на Dr.Oetker

Този уеб сайт поставя "бисквитки" на вашите компютърни устройства, за да подобри работата на сайта и да помогне на нас и нашите партньори да разберем как използвате нашия сайт. По-нататъшното използване на този сайт (чрез кликване, навигация, превъртане) или премахване на тoва съобщение за "бисквитки" се счита за съгласие за прилагането и използването на "бисквитки". За повече информация относно "бисквитките" и как да ги изтриете, моля запознайте се с нашата политика за поверителност.

Марципанова ягодова торта

Можете ли да опишете комбинцията от бадемов марципан, ягоди и какао

about 10 - 16 парчета (/парченца)

40 Minutes

Съставки

Съставки

за рецептата  Марципанова ягодова торта

Пандишпаново тесто:

4 бр. яйца
120 г захар
1 пак. бурбонска ванилова захар Dr.Oetker
100 г пшеничено брашно
0,5 ч.л. бакпулвер Dr.Oetker
20 г какао Dr.Oetker

Пълнеж:

500 г ягоди
750 г сметана (студена за разбиване)
2 пак. желатин Dr.Oetker
3 пак. ванилена захар Dr.Oetker

Украса:

150 г конфитюр от ягоди
50 г пудра захар
25 г бял шоколад
200 г суров марципан

preparation

Приготвяне

1

Тесто

Разбийте яйцата с миксер на висока степен до получаване на пухкава смес. Смесете захарта с бурбонската ванилова захар. Разбърквайки с миксера, добавяйте постепенно захарната смест в продължение на минута, след което продължете с разбиването още две минути. Пресейте брашното с бакпулвера и какаото и добавете към сместа като разбивате на ниска степен за кратко. Пригответе формата за печене и върху хартия за печене изсипете сместа. Разстелете полученото тесто в предварително намаслена форма за торта, застлана с хартия за печене. Печете в долната полочина на фурната 30 мин на 180°C при горен и долен нагревател или на 160°C при горещ въздух.

След изпичане отделете краищата на изпечения блат от стените на формата и го обърнете върху метална скара, застлана с хартия за печене. Отлепете внимателно хартията. След като блатът се охлади напълно, го разрежете хоризонтално на две. Сложете долния блат върху тортена чиния и поставете почистения ринг от формата върху него.

2

Пълнеж

Измийте и почистете ягодите. Отделете шест за украса, а останалите нарежете на филийки. Накиснете желатина в малко вода и оставете да набъбне за 5 мин. Разбийте сметаната на твърд сняг със захарта и пакетчетата ванилена захар. Разтворете желатина на водна баня при непрекъснато бъркане, след това го объркайте в сметаната. Намажете долния блат с 1/3 от крема и наредете половината ягоди върху него. Разстелете още толкова от крема върху ягодите. Поставете останалите ягоди и намажете с остатъка от сметаната.

3

Украса

Поставете втория блат върху крема и оставете тортата да се охлади за час в хладилник. Отстранете ринга на формата и намажете тортата с конфитюра. Омесете добре марципана с пудрата захар на топка, поставете го върху широк лист домакинско фолио и покрийте с друг. Разточете до получаването на кръгла кора с диаметър на тортата и височината на стените и. Отлепете горното фолио, навийте на руло с марципана надолу и развивайки го, прилепете върху тортата. С помощта на белачка настържете белия шоколад и декорирайте с ягодите.

Използвани продукти на Dr.Oetker

кликнете на продукта за повече информация