за рецептата Марципанова ягодова торта
4 бр. | яйца |
120 г | захар |
1 пак. | бурбонска ванилова захар Dr.Oetker |
100 г | пшенично брашно |
0,5 ч.л. | бакпулвер Dr.Oetker |
20 г | какао Dr.Oetker |
500 г | ягоди |
750 г | сметана (студена за разбиване) |
2 пак. | желатин Dr.Oetker |
3 пак. | ванилена захар Dr.Oetker |
150 г | конфитюр от ягоди |
50 г | пудра захар |
25 г | бял шоколад |
200 г | суров марципан |
Разбийте яйцата с миксер на висока степен до получаване на пухкава смес. Смесете захарта с бурбонската ванилова захар. Разбърквайки с миксера, добавяйте постепенно захарната смест в продължение на минута, след което продължете с разбиването още две минути. Пресейте брашното с бакпулвера и какаото и добавете към сместа като разбивате на ниска степен за кратко. Пригответе формата за печене и върху хартия за печене изсипете сместа. Разстелете полученото тесто в предварително намаслена форма за торта, застлана с хартия за печене. Печете в долната полочина на фурната 30 мин на 180°C при горен и долен нагревател или на 160°C при горещ въздух.
След изпичане отделете краищата на изпечения блат от стените на формата и го обърнете върху метална скара, застлана с хартия за печене. Отлепете внимателно хартията. След като блатът се охлади напълно, го разрежете хоризонтално на две. Сложете долния блат върху тортена чиния и поставете почистения ринг от формата върху него.
Измийте и почистете ягодите. Отделете шест за украса, а останалите нарежете на филийки. Накиснете желатина в малко вода и оставете да набъбне за 5 мин. Разбийте сметаната на твърд сняг със захарта и пакетчетата ванилена захар. Разтворете желатина на водна баня при непрекъснато бъркане, след това го объркайте в сметаната. Намажете долния блат с 1/3 от крема и наредете половината ягоди върху него. Разстелете още толкова от крема върху ягодите. Поставете останалите ягоди и намажете с остатъка от сметаната.
Поставете втория блат върху крема и оставете тортата да се охлади за час в хладилник. Отстранете ринга на формата и намажете тортата с конфитюра. Омесете добре марципана с пудрата захар на топка, поставете го върху широк лист домакинско фолио и покрийте с друг. Разточете до получаването на кръгла кора с диаметър на тортата и височината на стените и. Отлепете горното фолио, навийте на руло с марципана надолу и развивайки го, прилепете върху тортата. С помощта на белачка настържете белия шоколад и декорирайте с ягодите.
Ще се радваме да се съгласите ние и нашите партньори да използваме „бисквитки” и подобни технологии, за да разберем как ползвате нашия уебсайт. Това ни позволява да разберем по-добре Вашето поведение като потребител и да адаптираме съответно нашия уебсайт. Освен това, ние и нашите партньори бихме искали да използваме тези данни за персонализирани предложения в техните платформи. Ако сте съгласни с това, моля, кликнете върху „Съгласен съм“ - /„Agree”/. Моля, обърнете се към нашата „Политика за поверителност” за подробна информация. Можете да промените решението си по всяко време.
Ние се нуждаем от „бисквитки” и подобни технологии, за да активираме основните функции на нашия уебсайт.
Освен това, бихме искали да научим повече за това как използвате нашия уебсайт, за да го оптимизираме за Вас и други потребители. За тази цел използваме „бисквитки” и подобни технологии, които картографират поведението на потребителите и по този начин ни помагат да подобрим нашия уебсайт и услуги.
Да
Отричам
За да сме сигурни, че можем да приспособим нашите маркетингови кампании към Вашите нужди, ние се интересуваме как стигате до нашия уебсайт, и как взаимодействате с нашите реклами. Това ни помага да направим не само нашите реклами, но и нашето съдържание още по-ефективно за Вас. Нашите маркетингови партньори също използват тази информация за свои собствени цели, напр. за да персонализират Вашия акаунт или профил на тяхната платформа.
Да
Отричам
В тази връзка браузърът, който използвате в момента, може да доведе до грешки при използване на сайтa: www.oetker.bg. За да се насладите напълно на нашето уеб съдържание, моля, изтеглете един от следните браузъри: