Flag

Лесен сладкиш с круши и червено вино

16 парчета (/парченца)
Леснa
40
Сочен есенен десерт с шоколад, канела, червено вино и пресни круши
Състав
Приготвяне
Picture -
Picture -
МОЛЯ, ОЦЕНЕТЕ ТАЗИ РЕЦЕПТА
Как ви се стори тази рецепта??

Свързани рецепти

Свързани рецепти

Последвайте Dr. Oetker
Picture - Hero image

Състав

Продукти
600 гкруши
250 гкраве масло (или маргарин, но да са меки)
200 гзахар
1 пак.бурбонска ванилова захар Dr.Oetker
4 бр.яйца
250 гпшенично брашно
1 пак.бакпулвер Dr.Oetker
2 с.л.какао Dr.Oetker
1 ч.л.канела (смляна)
100 гтъмен шоколад (настърган)
150 млвино (червено)
За сиропиране
50 млвино (червено)
1 малкопудра захар
Picture - бурбонска ванилова захар Dr.Oetker
Picture - бакпулвер Dr.Oetker
Picture - какао Dr.Oetker
1

Обелете крушите и ги нарежете на филийки. Намазнете тава за печене с диаметър 30 см. Загрейте предварително фурната на 180 °C на горен и долен нагревател или на 160 °C с включен вентилатор.

Разбийте маслото/маргарина с миксер до гладкост. Постепенно добавете захарта и ваниловата захар. След това прибавете всяко яйце и разбъркайте за около 1/2 минута на най-високата скорост. Смесете брашното с бакпулвера, какаото и канелата и ги изсипете при останалите продукти. Разбъркайте за кратко и добавете настъргания шоколад заедно с виното. Разбийте сместа. 

2

Загладете тестото в тавата и покрийте равномерно с резените круша. Печете сладкиша приблизително 40 минути. 

След като извадите десерта от фурната и докато е още горещ, нанесете с четка червеното вино върху повърхността на сладкиша. Оставете го да се охлади върху кухненска решетка. Преди сервиране, поръсете с пудра захар и поднесете с топка сметанов сладолед по желание.