“Бисквитки” на уебсайта на Dr.Oetker

Този уеб сайт поставя "бисквитки" на вашите компютърни устройства, за да подобри работата на сайта и да помогне на нас и нашите партньори да разберем как използвате нашия сайт. По-нататъшното използване на този сайт (чрез кликване, навигация, превъртане) или премахване на тoва съобщение за "бисквитки" се счита за съгласие за прилагането и използването на "бисквитки". За повече информация относно "бисквитките" и как да ги изтриете, моля запознайте се с нашата политика за поверителност.

Козуначено тесто със суха мая

Как лесно да приготвим тесто със суха мая

10 парчета (/парченца)

Easy 30 Minutes

Съставки

Съставки

за рецептата  Козуначено тесто със суха мая

Продукти:

1 бр. яйца
200 мл прясно мляко (3,5% масленост)
1 пак. суха мая Dr.Oetker
500 г брашно (тип 405)
80 г захар
80 г масло разтопено
3 г сол (щипка)

preparation

Приготвяне

1

Предварителна подготовка

Предварително подгответе на работния плот купа, тиган, домакинска кърпа, тава за печене, облицована с хартия за печене, четка за сладкиши

2

Приготвяне

За да направите тестото, отделете жълтъка от белтъка. Загрейте млякото в тиган. Смесете заедно с маята брашното, млякото, захарта, яйчния жълтък, маслото и солта до гладко тесто, което вече не лепне. Поставете тестото в чиста купа, покрийте го с кърпа и оставете да втаса за около един час на прибл. 30-35 ° C, докато се удвои по размер.

Омесете тестото отново и оформете в желаната форма. Загрейте фурната на горен и долен нагревател на 180 ° C, или на на вентилатор на 155 ° C. Поставете оформеното тесто върху тава, застлана с хартия за печене, и използвайте нож, за да го маркирате с кръст прибл. 5 мм дълбочина. Намажете тестото с яйчен белтък и печете около 30 минути.