Flag

Козуначено тесто със суха мая

10 парчета (/парченца)
Леснa
30
Как лесно да приготвим тесто със суха мая
Състав
Приготвяне
Picture -
Picture -
МОЛЯ, ОЦЕНЕТЕ ТАЗИ РЕЦЕПТА
Как ви се стори тази рецепта??

Свързани рецепти

Свързани рецепти

Последвайте Dr. Oetker
Picture - Hero image

Състав

Продукти
1 бр.яйца
200 млпрясно мляко (3,5% масленост)
1 пак.суха мая Dr.Oetker
500 гбрашно (тип 405)
80 гзахар
80 гкраве масло разтопено
3 гсол (щипка)
1

Предварителна подготовка

Предварително подгответе на работния плот купа, тиган, домакинска кърпа, тава за печене, облицована с хартия за печене, четка за сладкиши

2

Приготвяне

За да направите тестото, отделете жълтъка от белтъка. Загрейте млякото в тиган. Смесете заедно с маята брашното, млякото, захарта, яйчния жълтък, маслото и солта до гладко тесто, което вече не лепне. Поставете тестото в чиста купа, покрийте го с кърпа и оставете да втаса за около един час на прибл. 30-35 ° C, докато се удвои по размер.


Омесете тестото отново и оформете в желаната форма. Загрейте фурната на горен и долен нагревател на 180 ° C, или на на вентилатор на 155 ° C. Поставете оформеното тесто върху тава, застлана с хартия за печене, и използвайте нож, за да го маркирате с кръст прибл. 5 мм дълбочина. Намажете тестото с яйчен белтък и печете около 30 минути.