Flag

Конфитюр с ябълки и сини сливи на два слоя

6 буркана ((200 мл))
Средно ниво на сложност
60
Двойна сладост, която ще ви спечели още с първата хапка
Състав
Приготвяне
Picture -
Picture -
МОЛЯ, ОЦЕНЕТЕ ТАЗИ РЕЦЕПТА
Как ви се стори тази рецепта??

Свързани рецепти

Свързани рецепти

Последвайте Dr. Oetker
Picture - Hero image

Състав

Продукти
500 гябълки
1 пак.Гелфикс Екстра 2:1 Dr.Oetker
500 гзахар
500 гсини сливи
1 пак.Гелфикс Екстра 2:1 Dr.Oetker
500 гзахар
Picture - Гелфикс Екстра 2:1 Dr.Oetker
Picture - Гелфикс Екстра 2:1 Dr.Oetker
1

Измийте, обелете, почистете и нарежете ябълките на малки кубчета. Претеглете 500 г. В подходящ съд за варене ги пасирайте. Към тях добавете 2 с.л. захар с пакетче Гелфикс Екстра 2:1 и разбъркайте добре. Сложете сместа да заври като бъркате постоянно. След завиране добавете останалата захар и оставете да ври 3-5 мин. Напълнете до половина бурканчетата с горещия конфитюр. Оставете да се охлади за половин час.

2

През това време почистете и нарежете сините сливи на малки кубчета и претеглете 500 г. Смесете 2 с.л. захар с пакетче Гелфикс Екстра 2:1 и разбъркайте добре в плодовата смес. Сложете да заври и след това добавете останалата захар. След като кипне, оставете да ври около 3-5 мин.

3

С готовия сливов конфитюр допълнете вече пълните с ябълков конфитюр бурканчета. Затворете бурканчетата добре. Съхранявайте на хладно и тъмно място.