“Бисквитки” на уебсайта на Dr.Oetker

Този уеб сайт поставя "бисквитки" на вашите компютърни устройства, за да подобри работата на сайта и да помогне на нас и нашите партньори да разберем как използвате нашия сайт. По-нататъшното използване на този сайт (чрез кликване, навигация, превъртане) или премахване на тoва съобщение за "бисквитки" се счита за съгласие за прилагането и използването на "бисквитки". За повече информация относно "бисквитките" и как да ги изтриете, моля запознайте се с нашата политика за поверителност.

Конфитюр с кайсии и ягоди

Чудесна комбинация от любимите плодове за конфитюри ягоди и кайсии.

about 7 буркана ((200 мл))

Easy 40 Minutes

Съставки

Съставки

за рецептата  Конфитюр с кайсии и ягоди

Продукти:

500 г ягоди (почистени, претеглени)
500 г кайсии (почистени, претеглени)
1 пак. лимонена киселина Dr.Oetker
1 пак. Гелфикс Екстра 2:1 Dr.Oetker
500 г захар

preparation

Приготвяне

1

Подготовка

Измийте, почистете ягодите и кайсиите и нарежете на ситно. Претеглете по 500 г от двата плода. 

2

Приготвяне

Смесете плодовете в подходящ за варене съд. Разбъркайте 2 с.л. захар от претеглената захар със съдържанието на пакетчето Гелфикс Екстра 2:1 и прибавете към плодовата смес. 

Сложете сместа да заври при средна температура като разбърквате непрекъснато. Пожелание може да остраните пяната. След като сместа заври, прибавете останалата захар и разбъркайте добре. Конфитюрът трябва да ври около 3-5 мин при непрекъснато бъркане. След това добавете и лимонената киселина и оставете да ври още минута. По желание можете да отстраните пяната. 

3

Отстранете конфитюра от огъня и веднага го разпределете в предварително измитите и подсушени бурканчета. 


Затворете бурканчетата, обърнете ги с капачката надолу и ги оставете така около 5 мин.