Flag

Конфитюр с кайсии и ягоди

about 7 буркана ((200 мл))
Леснa
40
Чудесна комбинация от любимите плодове за конфитюри ягоди и кайсии.
Състав
Приготвяне
Picture -
Picture -
МОЛЯ, ОЦЕНЕТЕ ТАЗИ РЕЦЕПТА
Как ви се стори тази рецепта??

Свързани рецепти

Свързани рецепти

Последвайте Dr. Oetker
Picture - Hero image

Състав

Продукти
500 гягоди (почистени, претеглени)
500 гкайсии (почистени, претеглени)
1 пак.лимонена киселина Dr.Oetker
1 пак.Гелфикс Екстра 2:1 Dr.Oetker
500 гзахар
Picture - лимонена киселина Dr.Oetker
Picture - Гелфикс Екстра 2:1 Dr.Oetker
1

Подготовка

Измийте, почистете ягодите и кайсиите и нарежете на ситно. Претеглете по 500 г от двата плода. 

2

Приготвяне

Смесете плодовете в подходящ за варене съд. Разбъркайте 2 с.л. захар от претеглената захар със съдържанието на пакетчето Гелфикс Екстра 2:1 и прибавете към плодовата смес. 

Сложете сместа да заври при средна температура като разбърквате непрекъснато. Пожелание може да остраните пяната. След като сместа заври, прибавете останалата захар и разбъркайте добре. Конфитюрът трябва да ври около 3-5 мин при непрекъснато бъркане. След това добавете и лимонената киселина и оставете да ври още минута. По желание можете да отстраните пяната. 

3

Отстранете конфитюра от огъня и веднага го разпределете в предварително измитите и подсушени бурканчета. 


Затворете бурканчетата, обърнете ги с капачката надолу и ги оставете така около 5 мин.