Flag

Конфитюр от кайсии с червени боровинки

about 5 - 6 буркана ((250 мл))
Леснa
20
Здравословна и вкусна комбинация
Състав
Приготвяне
Съвет за рецептата
Ликьора от праскови можете да замените с нектар от праскови.
Picture -
Picture -
МОЛЯ, ОЦЕНЕТЕ ТАЗИ РЕЦЕПТА
Как ви се стори тази рецепта??

Свързани рецепти

Свързани рецепти

Последвайте Dr. Oetker
Picture - Hero image

Състав

Продукти
900 гкайсии
100 млликьори от праскови
2 с.л.сушени плодове
500 гзахар
1 пак.Гелфикс Екстра 2:1 Dr.Oetker
Picture - Гелфикс Екстра 2:1 Dr.Oetker
1

Приготвяне

Измийте кайсиите, нарежете ги на дребни парченца и претеглете 900 г.


Смесете кайсиите, ликьора и боровинките в подходящ за варене съд. Смесете 2 с.л. захар със съдържанието на пакетчето Гелфикс Екстра 2:1 и ги прибавете към плодовата смес. Сложете сместа да заври при средна температура, като разбърквате непрекъснато. След като сместа заври, прибавете останалата захар и разбъркайте добре. Конфитюрът трябва да ври около 3-5 минути при непрекъснато бъркане. По желание можете да отстраните пяната. Отстранете конфитюра от огъня и веднага го разсипете в предварително измитите и подсушени бурканчета. Затворете бурканчетата, обърнете ги с капачката надолу и ги оставете така около 5 минути.

Съвет за рецептата

  • Ликьора от праскови можете да замените с нектар от праскови.