Flag

Класическа шоколадова торта

12 парчета (/парченца)
Леснa
60
Бърза, лесна, шоколадова торта
Състав
Приготвяне
Picture -
Picture -
МОЛЯ, ОЦЕНЕТЕ ТАЗИ РЕЦЕПТА
Как ви се стори тази рецепта??

Свързани рецепти

Свързани рецепти

Последвайте Dr. Oetker
Picture - Hero image

Състав

За блатовете
4 бр.яйца
180 гзахар
100 млолио
100 млпрясно мляко
180 гбрашно
0,5 гбакпулвер Dr.Oetker
30 гкакао Dr.Oetker
За крема
700 млпрясно мляко
200 млсладкарска сметана (масленост 30%)
130 гзахар
1 пак.Специален пудинг за бисквитена торта с шоколад
За украса
1 пак.маслена глазура шоколад Dr.Oetker
Picture - бакпулвер Dr.Oetker
Picture - какао Dr.Oetker
Picture - Специален пудинг за бисквитена торта с шоколад
Picture - маслена глазура шоколад Dr.Oetker
1

За блата

Пресейте брашното, бакпулвера и какаото. Разбийте яйцата, олиото, млякото и захарта с миксер, добавете сухите съставки и бъркайте до хомогенност. 


Печете 25 мин във форма за торта (Ø23 см) на 180°C на горен и долен нагревател. Срежете охладения изпечен блат хоризонтално на двe. 

2

За крема

Сварете пудинга според указанието, но с 700 мл мляко и 200 мл сладкарска сметана. Охладете го леко, но да остане течен. 

3

Сглобяване

Поставете първия блат върху чиния и около него - ринг за торта. Сиропирате блатовете по желание. Разпределете полутечния пудинг и поставете втория блат. 


Поставете пакечето глазура в гореща вода и изчакайте 5 мин. Размачкайте пакетчето и отрежете горното крайче. Полейте с шоколадова глазура и охладете за мин. 4 часа.