“Бисквитки” на уебсайта на Dr.Oetker

Този уеб сайт поставя "бисквитки" на вашите компютърни устройства, за да подобри работата на сайта и да помогне на нас и нашите партньори да разберем как използвате нашия сайт. По-нататъшното използване на този сайт (чрез кликване, навигация, превъртане) или премахване на тoва съобщение за "бисквитки" се счита за съгласие за прилагането и използването на "бисквитки". За повече информация относно "бисквитките" и как да ги изтриете, моля запознайте се с нашата политика за поверителност.

Класическа шоколадова торта

Бърза, лесна, шоколадова торта

12 парчета (/парченца)

Easy 60 Minutes

Съставки

Съставки

за рецептата  Класическа шоколадова торта

За блатовете:

4 бр. яйца
180 г захар
100 мл олио
100 мл прясно мляко
180 г брашно
0,5 г бакпулвер Dr.Oetker
30 г какао Dr.Oetker

За крема:

700 мл прясно мляко
200 мл сладкарска сметана (масленост 30%)
130 г захар
1 пак. Специален пудинг за бисквитена торта с шоколад

За украса:

пак. Глазура тъмен шоколад

preparation

Приготвяне

1

За блата

Пресейте брашното, бакпулвера и какаото. Разбийте яйцата, олиото, млякото и захарта с миксер, добавете сухите съставки и бъркайте до хомогенност. 


Печете 25 мин във форма за торта (Ø23 см) на 180°C на горен и долен нагревател. Срежете охладения изпечен блат хоризонтално на двe. 

2

За крема

Сварете пудинга според указанието, но с 700 мл мляко и 200 мл сладкарска сметана. Охладете го леко, но да остане течен. 

3

Сглобяване

Поставете първия блат върху чиния и около него - ринг за торта. Сиропирате блатовете по желание. Разпределете полутечния пудинг и поставете втория блат. 


Поставете пакечето глазура в гореща вода и изчакайте 5 мин. Размачкайте пакетчето и отрежете горното крайче. Полейте с шоколадова глазура и охладете за мин. 4 часа.