“Бисквитки” на уебсайта на Dr.Oetker

Този уеб сайт поставя "бисквитки" на вашите компютърни устройства, за да подобри работата на сайта и да помогне на нас и нашите партньори да разберем как използвате нашия сайт. По-нататъшното използване на този сайт (чрез кликване, навигация, превъртане) или премахване на тoва съобщение за "бисквитки" се счита за съгласие за прилагането и използването на "бисквитки". За повече информация относно "бисквитките" и как да ги изтриете, моля запознайте се с нашата политика за поверителност.

Кифлички със сирене котидж

Рецепта от Бон Апети

24 парчета (/парченца)

Easy 45 Minutes

Съставки

Съставки

за рецептата  Кифлички със сирене котидж

Продукти:

350 г брашно
20 г захар
1 пак. суха мая Dr.Oetker
200 мл прясно мляко + 20 мл за намазване
50 мл олио
2 бр. яйца
20 г риган
1 ч.л. сол
200 г сирене котидж
100 г сирене Пермезан
100 г кашкавал

preparation

Приготвяне

1

Млякото се затопля леко и в него се разтварят маята и захарта.

2

Брашното се разбърква със солта и ригана. Оформя се кладенче, в което се наливат млякото с маята и олиото. Прибавят се белтъците от яйцата.

3

Замесва се меко и еластично тесто. Оставя се да втаса.

4

След това се разточва на кора (5 мм), от която се изрязват триъгълници.

5

Пармезана се настъргва и се разбърква с единият жълтък и сиренето котидж. Овкусява се със сол и черен пипер.
Върху всеки триъгълник се слага от плънката. Завиват се кифлички и се подреждат в тави с незалепващо покритие.

6

Намазват се с другият жълтък разбъркан с мляко и се поръсват с кашкавала.

7

Пекат се 15–20 минути в загрята на 180 градуса фурна, с вентилатор.