Flag

Кифлички със сирене котидж

24 парчета (/парченца)
Леснa
45
Вкусна и засищаща рецепта от Бон Апети
Състав
Приготвяне
Picture -
Picture -
МОЛЯ, ОЦЕНЕТЕ ТАЗИ РЕЦЕПТА
Как ви се стори тази рецепта??

Свързани рецепти

Свързани рецепти

Последвайте Dr. Oetker
Picture - Hero image

Състав

Продукти
350 гбрашно
20 гзахар
1 пак.суха мая Dr.Oetker
200 млпрясно мляко + 20 мл за намазване
50 млолио
2 бр.яйца
20 григан
1 ч.л.сол
200 гсирене котидж
100 гсирене Пермезан
100 гкашкавал
1

Млякото се затопля леко и в него се разтварят маята и захарта.

2

Брашното се разбърква със солта и ригана. Оформя се кладенче, в което се наливат млякото с маята и олиото. Прибавят се белтъците от яйцата.

3

Замесва се меко и еластично тесто. Оставя се да втаса.

4

След това се разточва на кора (5 мм), от която се изрязват триъгълници.

5

Пармезана се настъргва и се разбърква с единият жълтък и сиренето котидж. Овкусява се със сол и черен пипер.
Върху всеки триъгълник се слага от плънката. Завиват се кифлички и се подреждат в тави с незалепващо покритие.

6

Намазват се с другият жълтък разбъркан с мляко и се поръсват с кашкавала.

7

Пекат се 15–20 минути в загрята на 180 градуса фурна, с вентилатор.