“Бисквитки” на уебсайта на Dr.Oetker

Този уеб сайт поставя "бисквитки" на вашите компютърни устройства, за да подобри работата на сайта и да помогне на нас и нашите партньори да разберем как използвате нашия сайт. По-нататъшното използване на този сайт (чрез кликване, навигация, превъртане) или премахване на тoва съобщение за "бисквитки" се счита за съгласие за прилагането и използването на "бисквитки". За повече информация относно "бисквитките" и как да ги изтриете, моля запознайте се с нашата политика за поверителност.

Кифлички със сирене и кашкавал

Рецепта от блог Angellove`s Cooking

16 кифлички (/сладки)

Medium 40 Minutes

Съставки

Съставки

за рецептата  Кифлички със сирене и кашкавал

Продукти:

100 г сирене натрошено
100 г кашкавал настърган
100 г масло
300 г брашно
150 г кисело мляко
0,5 ч.л. сода бикарбонат Dr.Oetker

preparation

Приготвяне

1

В голяма купа смесете всички продукти и замесете тестото.
Покрийте с фолио и оставете в хладилника за поне 2 часа, или за през нощта.
Извадете го от хладилника и разделете на 4 равни части.

2

Загрейте фурната до 180 °С (без вентилатор).
Покрийте дъното на плитка тава с хартия за печене.
Разточете първата част на тънка кора (диаметър 25-30 см).
Разделете на 16 триъгълника.
По желание в основата на всеки триъгълник можете да поставите резенче сушен домат, или солена плънка по избор.
Навийте на кифлички и подредете на разстояние в покритата с хартия за печене тава.
Повторете и с останалите части тесто.

3

Печете в предварително загрята до 180 °С (без вентилатор) фурна за 15-18 минути.