за рецептата Кекс с къпини и целувки
200 г | къпини |
200 г | краве масло (или маргарин - но да са меки) |
200 г | захар |
1 пак. | ванилена захар Dr.Oetker |
4 бр. | яйца |
1 бр. | жълтъци |
200 г | брашно (пшенично) |
2 пак. | Оригинален пудинг (тъмен шоколад) |
4 ч.л. | бакпулвер Dr.Oetker (изравнени) |
200 г | натурален шоколад (настърган) |
1 бр. | белтъка |
25 г | къпини |
0,5 с.л. | лимонов сок |
1 ч.л. | Густин - фино царевично нишесте Dr.Oetker |
80 г | захар |
100 г | кувертюр (тъмен) |
100 г | кувертюр (светъл) |
50 г | къпини |
Загрейте фурната на 180 °C на горен и долен нагревател или на 160 °C с включен вентилатор. Смесете маслото/маргарина в купа с миксер до гладкост. Постепенно добавете захарта и ванилената захар. Прибавете яйцата и жълтъка и разбъркайте всяко от тях в сместа за 1/2 минута на най-високата скорост.
Смесете брашното с пудингите на прах и бакпулвера, прибавете ги обратно към другите съставки и разбъркайте за кратко на средната скорост на миксера. Накрая сипете и настъргания шоколад и пак разбъркайте.
Изсипете 1/3 от тестото в предварително намазнена и набрашнена форма за кекс (Ø 22 см), след което го загладете. Разстелете половината от къпините отгоре, оставяйки ръба свободен. Покрийте ги със следващата 1/3 от тестото, поставете останалите плодове отгоре и пак покрийте с останалото тесто.
Печете кекса около 60 минути, а когато е готов - нека престои във формата за 10 минути, после го обърнете върху решетка, за да изстине.
Измийте къпините и ги прецедете през фино сито. Намазнете правоъгълна тава за печене и я покрийте с хартия за печене. Загрейте фурната предварително на 100 °C на горен и долен нагревател.
Разбийте белтъка заедно с лимоновия сок с миксер на най-високата степен, докато стане много твърд. Смесете нишестето със захарта и постепенно ги прибавете към белтъка, след което разбийте всичко на най-високата скорост. Накрая прибавете 1 с.л. от полученото къпиново пюре и разбъркайте за кратко сместа.
Изсипете я в пош с накрайник (Ø 8 мм), оформете туфички върху подготвения лист и ги изпечете за около 60 минути. Когато са готови, ги отлепете внимателно от хартията и ги оставете да се охладят.
Нарежете кувертюрите на по-едри парчета и ги разтопете поотделно на водна баня на слаб огън. Оставете ги да се охладят малко.
Разлейте шоколада, така че да се стече по стените на кекса. След като единият кувертюр се втвърди, повторете същото и с другия, за да се образуват два цветни слоя върху десерта.
По желание можете да напълнете сладкиша в средата с целувки и къпини.
Ще се радваме да се съгласите ние и нашите партньори да използваме „бисквитки” и подобни технологии, за да разберем как ползвате нашия уебсайт. Това ни позволява да разберем по-добре Вашето поведение като потребител и да адаптираме съответно нашия уебсайт. Освен това, ние и нашите партньори бихме искали да използваме тези данни за персонализирани предложения в техните платформи. Ако сте съгласни с това, моля, кликнете върху „Съгласен съм“ - /„Agree”/. Моля, обърнете се към нашата „Политика за поверителност” за подробна информация. Можете да промените решението си по всяко време.
Ние се нуждаем от „бисквитки” и подобни технологии, за да активираме основните функции на нашия уебсайт.
Освен това, бихме искали да научим повече за това как използвате нашия уебсайт, за да го оптимизираме за Вас и други потребители. За тази цел използваме „бисквитки” и подобни технологии, които картографират поведението на потребителите и по този начин ни помагат да подобрим нашия уебсайт и услуги.
Да
Отричам
За да сме сигурни, че можем да приспособим нашите маркетингови кампании към Вашите нужди, ние се интересуваме как стигате до нашия уебсайт, и как взаимодействате с нашите реклами. Това ни помага да направим не само нашите реклами, но и нашето съдържание още по-ефективно за Вас. Нашите маркетингови партньори също използват тази информация за свои собствени цели, напр. за да персонализират Вашия акаунт или профил на тяхната платформа.
Да
Отричам
В тази връзка браузърът, който използвате в момента, може да доведе до грешки при използване на сайтa: www.oetker.bg. За да се насладите напълно на нашето уеб съдържание, моля, изтеглете един от следните браузъри: