Намажете тавата за печене с мазнина. Загрейте фурната предварително на 180 градуса (160 с вентилатор).
Разтопете меда с масло в тенджера, като бъркате, след което изсипете в купа и охладете.
С помощта на миксер (с бъркалки) на висока скорост разбъркайте яйцата, джинджифиловата смес подправки и лимоновите корички в почти охладената смес. Пресейте брашното с бакпулвера и какаото, след което започнете да добавяте към яйчената по една супена лъжица, като бъркате с миксера на средна скорост. Добавете стафидите и лешниците. Разпределете тестото върху тава за печене, намажете с малко мляко и поръсете с бадеми. Изпечете кейка в средата на фурната за 20 минути.
Позиция на решетката: в средата
Прецедете кайсиевото сладко през цедка, намажете го върху медения кейк веднага след изпичане и го оставете да се охлади върху тава за печене върху решетка.
Нарежете на едро шоколада, разтопете го с олиото на водна баня на слаб огън и го намажете върху охладения меден кейк. Гарнирайте медения кекс с половинки орехи, лешници и бадеми, по желание. След като шоколадовата глазура стегне, нарежете медения кейк на парчета с произволен размер и съхранявайте в плътно затворен контейнер.
Свързани рецепти
печене
печене
печене