Flag

Кайсиев конфитюр с тиквички

about 5 - 6 буркана ((250 мл))
Леснa
20
Нетрадиционен конфитюр с балансиран вкус
Състав
Приготвяне
Съвет за рецептата
Препоръчително е да използвате капачки на винт.
Съвет за рецептата
Ако предпочитате конфитюра по-желиран, добавете едно пакетче лимонена киселина Dr. Oetker
Съвет за рецептата
За по-фин вкус може да добавите 3 с.л. бренди във вече сварения конфитюр
Съвет за рецептата
Предложете конфитюра върху сирене Бри.
Picture -
Picture -
МОЛЯ, ОЦЕНЕТЕ ТАЗИ РЕЦЕПТА
Как ви се стори тази рецепта??

Свързани рецепти

Свързани рецепти

Последвайте Dr. Oetker
Picture - Hero image

Състав

Продукти
500 гябълки
300 гкайсии
200 гтиквички
1 пак.Гелфикс Класик 1:1 Dr.Oetker
1,15 кгзахар
Picture - Гелфикс Класик 1:1 Dr.Oetker
1

Приготвяне

Нарежете на ситно измитите и обелени ябълки и претеглете точно 500 г от тях. Отстранете костилките от измитите кайсии, нарежете ги на кубчета и претеглете точно 300 г. Измийте тиквичките и ги настържете на едро, след което претеглете 200 г.


Поставете всички плодове в подходящ съд за варене. Смесете съдържанието на пакетчето Гелфикс Класик с 2 с.л. захар и го объркайте добре в плодовата смес. Сложете сместа да заври при висока температура, като разбърквате непрекъснато. След завиране прибавете останалата захар и разбъркайте добре. Конфитюрът трябва да ври около 3-5 мин. при непрекъснато бъркане. По желание може да отстраните пяната.


Свалете конфитюра от огъня и веднага го разпределете в предварително измитите и подсушени бурканчета. Затворете добре бурканчетата, обърнете ги с капачката надолу и ги оставете така около 5 мин.

Съвет за рецептата

  • Препоръчително е да използвате капачки на винт.
  • Ако предпочитате конфитюра по-желиран, добавете едно пакетче лимонена киселина Dr. Oetker
  • За по-фин вкус може да добавите 3 с.л. бренди във вече сварения конфитюр
  • Предложете конфитюра върху сирене Бри.