“Бисквитки” на уебсайта на Dr.Oetker

Този уеб сайт поставя "бисквитки" на вашите компютърни устройства, за да подобри работата на сайта и да помогне на нас и нашите партньори да разберем как използвате нашия сайт. По-нататъшното използване на този сайт (чрез кликване, навигация, превъртане) или премахване на тoва съобщение за "бисквитки" се счита за съгласие за прилагането и използването на "бисквитки". За повече информация относно "бисквитките" и как да ги изтриете, моля запознайте се с нашата политика за поверителност.

Кайсиев конфитюр с тиквички

Конфитюр с балансиран вкус

about 5 - 6 буркана ((250 мл))

20 Minutes

Съставки

Съставки

за рецептата  Кайсиев конфитюр с тиквички

Продукти:

500 г ябълки
300 г кайсии
200 г тиквички
1 пак. Гелфикс Класик 1:1 Dr.Oetker
1,15 кг захар

preparation

Приготвяне

1

Приготвяне

Нарежете на ситно измитите и обелени ябълки и претеглете точно 500 г от тях. Отстранете костилките от измитите кайсии, нарежете ги на кубчета и претеглете точно 300 г. Измийте тиквичките и ги настържете на едро, след което претеглете 200 г.

Поставете всички плодове в подходящ съд за варене. Смесете съдържанието на пакетчето Гелфикс Класик с 2 с.л. захар и го объркайте добре в плодовата смес. Сложете сместа да заври при висока температура, като разбърквате непрекъснато. След завиране прибавете останалата захар и разбъркайте добре. Конфитюрът трябва да ври около 3-5 мин. при непрекъснато бъркане. По желание може да отстраните пяната.

Свалете конфитюра от огъня и веднага го разпределете в предварително измитите и подсушени бурканчета. Затворете добре бурканчетата, обърнете ги с капачката надолу и ги оставете така около 5 мин.

Използвани продукти на Dr.Oetker

кликнете на продукта за повече информация