Канелени рулца

Сочни, меки кифлички с пълнеж от масло и канела и глазура от крема сирене - така неустоимо вкусни

12 кифлички (/сладки)

Необходим някакъв опит 60 Minutes

Съставки

Съставки

за рецептата  Канелени рулца

За тестото:

125 мл прясно мляко
100 г краве масло
400 г пшенично брашно
1 пак. суха мая Dr.Oetker
80 г захар
1 пак. бурбонска ванилова захар Dr.Oetker
2 бр. яйца

За пълнежа:

100 г краве масло (меко)
70 г захар
3 ч.л. канела (смляна)

За глазурата:

50 г масло (меко)
50 г пудра захар
100 г сирене крема

preparation

Приготвяне

1

За тестото

Загрейте млякото и в него разтопете маслото. Сипете брашното в купа и разбъркайте добре със сухата мая. Добавете останалите съставки и топлата млечно-маслена смес. Разбийте съставките с миксер (куки за тесто) за кратко на най-ниската степен, след това на най-високата за около 5 минути, докато получите гладко тесто.

Покрийте го и го оставете да втаса на топло място, докато видимо увеличи обема си. Намазнете правоъгълна тава с размери (30х20 см).

Разточете вече втасалото тесто върху добре набрашнена повърхност на правоъгълник (50х30 см). Разстелете канеления пълнеж върху блата тесто. Навийте тестото плътно, като започнете от дългата страна. Нарежете рулото на около 12 филийки с назъбен нож.

Поставете филийките с нарязаната страна нагоре в намазнената тава и ги оставете да втасат на топло място за още около 40 минути.

През това време загрейте фурната на 180 °C с включен горен и долен нагревател или на 160 °C с включен вентилатор. Печете рулцата 30 минути.

Оставете ги да изстинат в тавата за няколко минути върху кухненска решетка. След това ги намажете плътно с глазурата от крема сирене с помощта на супена лъжица и сервирайте.

2

За пълнежа

Разбийте с миксер маслото със захарта и канелата до еднородност.

3

За глазурата

В купа смесете маслото, пудрата захар и крема сиренето с миксер до хомогенна смес.

Съгласие за проследяване

Ще се радваме да се съгласите ние и нашите партньори да използваме „бисквитки” и подобни технологии, за да разберем как ползвате нашия уебсайт. Това ни позволява да разберем по-добре Вашето поведение като потребител и да адаптираме съответно нашия уебсайт. Освен това, ние и нашите партньори бихме искали да използваме тези данни за персонализирани предложения в техните платформи. Ако сте съгласни с това, моля, кликнете върху „Съгласен съм“ - /„Agree”/. Моля, обърнете се към нашата „Политика за поверителност” за подробна информация. Можете да промените решението си по всяко време.

Необходими функции

Ние се нуждаем от „бисквитки” и подобни технологии, за да активираме основните функции на нашия уебсайт. 

Винаги активни
Анализ и персонализация

Освен това, бихме искали да научим повече за това как използвате нашия уебсайт, за да го оптимизираме за Вас и други потребители. За тази цел използваме „бисквитки” и подобни технологии, които картографират поведението на потребителите и по този начин ни помагат да подобрим нашия уебсайт и услуги.

Да

Отричам

(Ре-) Маркетинг / споделяне на данни с трети страни

За да сме сигурни, че можем да приспособим нашите маркетингови кампании към Вашите нужди, ние се интересуваме как стигате до нашия уебсайт, и как взаимодействате с нашите реклами. Това ни помага да направим не само нашите реклами, но и нашето съдържание още по-ефективно за Вас. Нашите маркетингови партньори също използват тази информация за свои собствени цели, напр. за да персонализират Вашия акаунт или профил на тяхната платформа.

Да

Отричам

Вашият браузър е с по-стара версия.

В тази връзка браузърът, който използвате в момента, може да доведе до грешки при използване на сайтa: www.oetker.bg. За да се насладите напълно на нашето уеб съдържание, моля, изтеглете един от следните браузъри: