Разбъркайте всички съставки с миксер до получаването на едра поръска.
Пресейте брашното в купа, разбъркайте го със сухата мая и добавете останалите продукти. Разбъркайте всичко с миксер (с куки за тесто) за кратко на ниска, след това на висока степен за около 5 мин. до получаването на гладко тесто. Покрийте го с чиста влажна кърпа и го оставете на топло да втасва, докато видимо увеличи обема си. Разделете тестото на две. Върху леко набрашнена повърхност разточете едната част на правоъгълна кора с размери 40х30 cm и разстелете на дъното на предварително намаслената тавата. Намажете с муса от сливи. Разточете и другата половина от тесто на кора със същите размери. Поставете я върху първия блат и притиснете добре. Намажете отгоре с млякото, набодете с вилица повърхността равномерно и разпределете щройсела върху тестото. Нарежете тестото на 20 големи парчета и печете в средата на предварително загрята фурна около 20 мин на горен и долен нагревател на 200°C или на горещ въздух на 180°C.
След изпичане извадете сладкиша с хартията върху метална скара.
Разбъркайте пудрата захар в лимоновия сок до получаването на хомогенна паста и глазирайте още горещия сладкиш. Оставете да се охлади.
Свързани рецепти
Печене
Печене
Печене