Flag

Кадифен конфитюр с боровинки и грозде

7 буркана ((200 мл))
Средно ниво на сложност
40
Ароматен конфитюр с горски плодове
Състав
Приготвяне
Съвет за рецептата
Направете по-фин вкуса на конфитюра като добавите едно пакетче Бурбонска ванилова захар.
Picture -
Picture -
МОЛЯ, ОЦЕНЕТЕ ТАЗИ РЕЦЕПТА
Как ви се стори тази рецепта??

Свързани рецепти

Свързани рецепти

Последвайте Dr. Oetker
Picture - Hero image

Състав

Продукти
600 гборовинки
400 ггрозде (червено, френско )
1 пак.Гелфикс Екстра 2:1 Dr.Oetker
500 гзахар
1 пак.лимонена киселина Dr.Oetker
Picture - Гелфикс Екстра 2:1 Dr.Oetker
Picture - лимонена киселина Dr.Oetker
1

Измийте плодовете, почистете ги от дръжките и отцедете добре. Претеглете 600 г боровинки и 400 г френско грозде. Пасирайте плодовете и ги прецедете през цедка.

2

Смесете 2 с.л. захар със съдържанието на пакетчето Гелфикс Екстра 2:1 и ги добавете към плодовата смес. Сложете сместа да заври при средна температура при непрекъснато разбъркване. След като заври, прибавете останалата захар и лимонената киселина разбъркайте добре. Конфитюрът трябва да ври около 3-5 мин при непрекъснато бъркане. По желание отстранете пяната. Свалете конфитюра от котлона и веднага го разпределете в предварително измитите и подсушени бурканчета. Затворете бурканчетата, обърнете ги с капачката надолу и ги оставете така около 5 мин.

Съвет за рецептата

  • Направете по-фин вкуса на конфитюра като добавите едно пакетче Бурбонска ванилова захар.