Flag

Хрупкава туршия от карфиол

about 7 - 8 буркана ((800 мл))
Леснa
20
Шарена туршийка с леко пикантен вкус
Състав
Приготвяне
Picture -
Picture -
МОЛЯ, ОЦЕНЕТЕ ТАЗИ РЕЦЕПТА
Как ви се стори тази рецепта??

Свързани рецепти

Свързани рецепти

Последвайте Dr. Oetker
Picture - Hero image

Състав

Продукти
3 кгкарфиол
1000 гкраставици
900 гморкови
200 гчесън
1 пак.Пикант фикс - сладко кисела Dr.Oetker
300 млоцет (задължително 6% или 9%)
150 гзахар
1,7 лвода
1 бр.люти чушки
Picture - Пикант фикс - сладко кисела Dr.Oetker

Приготвяне

Измийте карфиола и го нарежете на малки главички. Измийте морковите и краставичките и ги нарежете на кръгчета. Почистете скилидките чесън и ги нарежете на четвъртини. Почистете и нарежете лютата чушка. Подредете зеленчуците в предварително измитите и подсушени буркани като между тях слагате чесън.


Смесете съдържанието на пакетчето Пикант фикс с водата, оцета и захарта и сложете на огъня да заври. Оставете да ври 3-5 мин като бъркате непрекъснато. След като сместа заври, може да добавите допълнително оцет и захар според вкуса, който желаете да получите – по-сладък или по-кисел. Залейте подготвените зеленчуци с горещата марината, разклатете бурканите добре и долейте марината, ако е необходимо. Затворете бурканите веднага и оставете с капачките надолу за около 5 мин. Съхранявайте на хладно и студено.