“Бисквитки” на уебсайта на Dr.Oetker

Този уеб сайт поставя "бисквитки" на вашите компютърни устройства, за да подобри работата на сайта и да помогне на нас и нашите партньори да разберем как използвате нашия сайт. По-нататъшното използване на този сайт (чрез кликване, навигация, превъртане) или премахване на тoва съобщение за "бисквитки" се счита за съгласие за прилагането и използването на "бисквитки". За повече информация относно "бисквитките" и как да ги изтриете, моля запознайте се с нашата политика за поверителност.

Гръцки кадаиф с Пудинг Крем Брюле и бита сметана

Неустоим средиземноморски сладкиш, приготвен бързо и лесно, с който да блеснете като майстори сладкари, без да прекарвате часове в кухнята

about 8 - 10 парчета (/парченца)

Medium 45 Minutes

Съставки

Съставки

за рецептата  Гръцки кадаиф с Пудинг Крем Брюле и бита сметана

За сиропа:

400 мл вода
200 г захар
0,5 пак. лимонена киселина Dr.Oetker (или 2-3 резенчета лимон)
1 ампула есенция ванилия Dr.Oetker

За основата:

150 г кадаиф (суров)
60 г краве масло

За крема:

2 пак. Оригинален пудинг крем Брюле
400 мл сметана (млечна 30%-35%)
400 мл прясно мляко (пълномаслено)
80 г захар
2 бр. жълтъци

За битата сметана:

400 мл сметана (млечна 30%-35%)
2 с.л. пудра захар
1 ампула есенция ванилия Dr.Oetker

За декориране:

1 ч.л. канела (на прах)
50 г орехи

preparation

Приготвяне

1

Сиропа

В средно голям съд добавете захарта, водата и резенчетата лимон (ако ползвате такива) и оставете да заври на силен огън, като не бъркате, за да не се захароса впоследствие сиропът. Намалете температурата до средна и оставете да поври 10-ина минути, или докато сиропът се редуцира наполовина. Свалете от огъня, добавете есенцията ванилия (и лимонената киселина, ако ползвате такава) и оставете да се охлади.

2

Основата

Загрейте предварително фурната до 180°С или 160°С с вентилатор. Намаслете дъното и стените на форма с размери 20х20 см. Развийте суровия кадаиф и разделете нишките с ръце, докато стане пухкав и въздушен, като се уверите, че не са останали сплъстени бучки. Разпределете на равномерен слой в тавата и поръсете с маслото. Печете 12-15 минути в предварително загрята до 180°С или 160°С с вентилатор фурна, или до златисто. Извадете от фурната и докато е още топъл, но не горещ - полейте с охладения сироп. Оставете настрани, докато сиропът се поеме напълно от основата.

3

Крема

Отделете 12 с.л. от прясното мляко. В купа смесете двете опаковки Оригинален пудинг Крем Брюле и захарта. Добавете отделените 12 с.л. прясно мляко и 2 жълтъка и разбийте до хомогенна смес. В средно голям съд кипнете млечната сметана и прясното мляко и намалете температурата на средна. Добавете на струйка яйчената смес и бъркайте, докато се сгъсти до гладък и плътен крем. Отстранете от огъня и оставете леко да се охлади, като разбърквате непрекъснато. Изсипете върху сиропирания кадаиф и оставете да се охлади.

4

Битата сметана

Разбийте млечната сметана и ванилията с миксер на висока скорост до меки връхчета. Намалете скоростта до средно-ниска и започнете да добавяте пудрата захар – по една супена лъжица наведнъж. Продължавайте да разбивате, докато се образува хубав и плътен крем. Добавете разбитата сметана върху крем Брюлето и заравнете. С вилица набраздете леко повърхността на сметаната в прави или вълнообразни ивици. Охладете за поне 4 часа, или за през нощта. Преди сервиране, поръсете през цедка с канела и едро нарязани или счукани орехи. Нарежете на правоъгълни парчета и поднесете с предпочитана напитка.

5

Последвайте Мина Ангелова от кулинарния блог Angellove's Cooking.