Смесете водата, кафявата захар, меласата, меда (кленовия или златния сироп), смления джинджифил и канелата в голяма тенджера и оставете сместа да заври, като разбърквате непрекъснато.
След като заври, отстранете съда от котлона и внимателно прибавете и разбъркайте маслото, докато се разтопи напълно. В сместа пресейте брашното и содата и разбъркайте хубаво, докато се смесят. Не се притеснявайте, че сместа ви ще бъде доста течна.
Увийте тестото в хартия за печене, а след това в стреч фолио и го оставете в хладилника за поне 2 часа, за да се охлади и стегне. Докато тестото се охлажда, изрежете шаблоните за къщички.
След като тестото се охлади и стегне, загрейте предварително фурната на 180 градуса (160 с вентилатор, степен 4 на газ) и застелете с хартия за печене 3 тави.
Замесете тестото върху набрашнена повърхност и го разточете до дебелина около половин сантиметър. Използвайте остър нож, за да изрежете частите на къщата - 2 пъти преден и заден шаблон, 2 покрива и 1 основа. Продължете да месите и разточвате отново тестото, ако има нужда. Поставете изрязаното тесто в застланите тави на достатъчно разстояние едно от друго.
Печете в средата на предварително загрята фурна 18-20 минути, докато елементите на къщичката станат твърди на допир.
Позиция на решетката: в средата
След като извадите изпечените парчета тесто, поставете шаблоните върху тях и отрежете краищата им, за да сте сигурни, че са прави и с правилния размер, необходим за построяване на къщичките. Оставете да изстине и стегне напълно.
Разтопете белия шоколад на водна баня и го изсипете в пош. Него ще използвате като лепило. Нанесете "лепилото" в краищата на една фронтална плочка и една покривна, поставете ги върху основата и ги съединете заедно. Изрежете врата от втората фронтална плоча, нанесете бял шоколад в краищата и я поставете на мястото й. След това нанесете бял шоколад и върху краищата на втория покривен панел и затворете къщата с него. Накрая украсете къщичките с останалия бял шоколад и бонбонките m&m`s.
Свързани рецепти
Печене
Печене
Печене